2019, tack och hej


Välkommen 2020 och dags att se tillbaka på det som varit men jag gör det med blandade känslor. 2019 var ett år där det finns många saker jag helst av allt skulle vilja stoppa längt ner i en säck och helt glömma bort men livet fungerar inte riktigt så, tyvärr. Kommer så väl i håg när jag gjorde detta för ett år sedan och kunde konstatera så mycket om de år som passerat. 2017 var året jag helst av allt vill glömma, 2018 blev året då allt förändrades och 2019 skulle bli året då drömmarna blev verklighet. Men hur blev det med den saken egentligen?

Lärdomar och en lust att komma vidare
Är det något jag trots allt har lärt mig de senaste åren är det att jag är starkare än jag tror och kan klara av svåra saker utan att helt bryta i hop, önskar bara att livet kunde vara lite enklare i bland. Däremot lär man sig mycket av just motgångar och det är i motgångarna man prövas. När 2019 startade välkomnade jag året med öppna armar, ett öppet sinne och med en stor lust att kliva vidare i livet. Ta tag i de där sakerna jag så länge skjutit bort för att göra sedan och sträva mot de där drömmarna jag så länge haft. Jag kan säga att jag gick på en tvärnit redan efter några veckor.

När kurserna startade orkade jag inte med, ville hoppa av men istället bytte jag kurs och det blev så mycket bättre. Kanske inte lugnare men mycket roligare i alla fall. Våren skulle bli att samla lite poäng till kommande examen och jag hoppades mycket på att höstens kurser skulle kunna ta mig ett steg närmre drömmen vilket de också gjorde. Under sommaren jublade jag och hade äntligen kommit in på drömkurserna i Kreativt skrivande. Det har gått lite vacklande men ganska bra ändå och nu ser jag fram emot de skrivprojekt jag ska ägna mig åt under våren. Jag har i alla fall lagt grunden och nu är det dags att leverera.

Cheerleading sagan som blev sann
Cheerleading är en stor del av vårt liv och även där finns det en del att se tillbaka på med glädje.
Olivia gjorde sina första tävlingar och det ska bli så kul att se henne och laget i framtiden för de är så duktiga. Jag och mitt fantastiska föräldralag tog klivet vidare och visade upp ett program för första gången på sommaruppvisningen och sedan även på juluppvisningen och jag har aldrig haft så kul på träningar tidigare i mitt liv. Grymmaste gänget!

Sedan blev allt som en saga, overklig men sann.
Alicia hade inga förhoppningar på säsongen men ändå en viss tro på laget och den tron skulle visa sig gå hela vägen fram.
Det började lite vacklande med en fjärdeplats men sedan blev det en vinst som vi aldrig kommer att glömma. Därefter var det gåshud hela tiden och glädjetårar. De blev 2:a i DM Stockholm vilket ledde till en plats i RM, där det blev en sjätteplats som de är oerhört stolta över. Sjätte bästa laget i sin level är något att vara stolt över men det är inte den tävlingen som de kommer i håg mest, inte jag heller. Får nästan nypa mig i armen för att fatta att det är sant det som hände just den där dagen i maj.
Jamfest och skadeproblem som ledde till att de fick göra om i laget och kom till tävlingen helt utan förväntningar.
De har aldrig någonsin varit så bra och det resulterade i att de VANN tävlingen och blev utsedda till Grand champion (bästa poängen av alla lag). Gåshud och glädjetårar men en enorm stolthet, vilket får sammanfatta säsongen.

Barnen blir äldre men inte jag för jag levlar upp
Tiden märks mest när man ser till hur gamla barnen är och de har fyllt 9 och 15 under året vilket känns helt galet att jag skulle kunna ha så gamla barn. Vi har firat mysiga födelsedagar både hemma och vi har samlat hela familjen och gått på fotboll, vilket var väldigt uppskattat. Maken och jag har varit tillsammans i 19 år men gifta i 12 år, grattis till oss. Åren går men jag själv känner mig inte en dag äldre än 25.

Upplevelser man inte kommer glömma
Alla år har en rad upplevelser som man inte glömmer och som just då var riktigt häftiga. Semestrar, teater, konserter, idrottshändelser och en rad andra saker som jag tänkte dra här. Jag har varit med om mycket detta år och tack vare jobbet så har fått varit med om det ena än det andra men även en hel del annat som varit riktigt roligt och minnesvärt.
Så som i himmelen på Oscarsteatern, Joe Labero, slutspelshockey, Backstreet Boys, Bon Jovi, Fjäderholmarna, Hörsjön, Varberg, Pink, Avicii hyllning och så mycket mer. Detta för att bara nämna några och det är så här man inser att man faktiskt gjort saker under året även om det känns som att man bara suttit hemma. Det största på jobbet var nog Swedish House Mafia trots allt och de konserterna kommer jag aldrig att glömma. Kanske tillsammans med SM-guldet i fotboll.

Får inte heller glömma den inspirerande helgen som jag och mamma hade i Göteborg där vi besökte Bokmässan men även den trevliga kväll vi hade när vi såg Arvingarna. Livet må vara riktigt jobbigt i perioder men det finns väldigt många roliga saker man upplevt som det är viktigt att bära med sig.

Går inte att sammanfatta för att det blir för spretigt
Som ni kanske märker är det väldigt svårt för mig att sammanfatta detta år. Det har varit en sådan berg- och dalbana och jag har många gånger funderat på hur jag ska gå vidare men med vetskapen att jag faktiskt gjorde det blir det enklare att ta tag i de jobbiga sakerna. Det finns så oerhört mycket jag skulle kunna ta med här men väljer att inte göra det för det skulle kunna bli början på en ny roman och det hade jag inte riktigt tänkt mig. Att skriva om mitt eget liv är jag inte alls redo för ännu.

För att göra någon typ av summering känns det som att ordet konstigt skulle få en plats. Upp och ner, hit och dit, glädje och sorg, lycka och nederlag men det är livet som passerar och livet tar oss med på krokiga vägar i bland. Att känna att livet inte är roligt är det värsta som finns men vi behöver gå igenom det också. Att bryta i hop då och då kan hjälpa för att komma vidare och för att komma på bättre tankar. Jag tror att jag aldrig tidigare varit så nära att gå in i väggen igen för att det bara blev för mycket. Kan tacka jullovet för att jag till slut fick den efterlängtade återhämtningen och på det viset avslutade jag året.

Dags att gå vidare
Nu går jag däremot vidare och sätter helt punkt för 2019. Jag vill tacka för allt roligt och det jobbiga lägger jag bakom mig. Lyckades trots allt komma in på en positiva bana och den tänker jag fortsätta på. Jag tro verkligen att det hjälper att tänka positivt för att kunna motta motgångarna och jag kan säga att vi har många utmaningar att klara av i början av året men jag hoppas att vi lyckats skapa den trygghet som behövs för att det ska gå vägen. Jag vill så mycket detta år och hoppas innerligt att 2020 ska bli ett riktigt toppen år. Jag både behöver det och tycker faktiskt att jag förtjänar det, för om nu 2019 var året då drömmarna blev verklighet, vad ska då hända 2020? Det kanske är just detta år som jag verkligen lyckas uppnå min stora dröm, för drömmen om att få plugga kreativt skrivande slog in 2019 och 2020 ska jag bli klar. Kanske blir det året då jag får fälla en och annan glädjetår utan att vinna en tävling. Vem vet...
Välkommen 2020, jag hoppas vi ska trivas tillsammans och jag hoppas verkligen att jag får skratta mycket. Jag och en kompis skojade om att det skulle bli ett bubbelår och det låter väldigt bra tycker jag. Bubblor för att fira livet.

Vill önska er alla en riktigt god fortsättning och jag önskar er all lycka och framgång detta nya år.

#personligblogg #bloggareisverige #bloggareistockholm #bestofnouw #årskrönika #mitt2019

Gillar

Kommentarer

aworkinprogress
aworkinprogress,
Hänt mycketu under ditt 2019, hoppas att ditt 2020 blir underbart 😊❤
nouw.com/aworkinprogress
minasvarld
minasvarld,
Tack och jag önskar dig detsamma <3
nouw.com/minasvarld
seagullcrying
seagullcrying,
Livet är bra spännande, går sällan helt rätt fram
nouw.com/seagullcrying
minasvarld
minasvarld,
Så är det verkligen
nouw.com/minasvarld
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229