Alla sagor slutar inte lyckligt

Som allting i livet har allt ett slut. En del saker håller i evigheter känns det som och vissa slutar när man minst anar det. Precis som allt annat i livet kan vad som helst hända och jag känner att det är dags att säga som det är.

Ibland blir det inte som man tänkt sig och på något vis trodde jag att detta aldrig skulle hända mig, men det gjorde det. Nu gäller det bara att hitta en ny väg och den har jag redan satt foten på.

Alla sagor slutar inte lyckligt
Jag brukar inte ha svårt att sätta ord på saker, men när allt man någonsin trott på och byggt upp faller samman då är det inte enkelt. I text har jag inga problem att skapa kaos för andra, men när kaoset kommer till mig då vill jag skriva bort det. I detta fall gick det inte alls kan jag säga och denna saga fick inget lyckligt slut, i alla fall inget gemensamt lyckligt slut.

Man kan säga mycket om detta och tjugoett blev aldrig tjugotvå. Tillsammans klarar vi allt stämde inte och att kärleken skulle övervinna allt tror jag inte på. Vi har delat många år tillsammans och jag ska ärligt erkänna att många av dem har varit bra. Till slut hände däremot saker som gjorde att den enda utvägen var att rädda sig själv från att inte falla samman. Skapa ett nytt liv och göra det bästa för sina barn. Vi har levt åtskilda ett tag nu, men det är nu dags att säga som det är och den saga som började för tjugotvå år sedan fick inget lyckligt slut. Det blev inget firande av tjugotvå-årsdagen. I stället gick vi skilda vägar.

Se tillbaka på halva sitt liv
Det finns många orsaker till en skilsmässa, men jag tänker inte gå in på varför och hur det varit. Det har inte varit enkelt och många gånger har jag känt att jag inte orkar mer. Barnen är det som räddat mig hela tiden och jag är så oerhört tacksam över att de finns hos mig hela tiden. Det var inget enkelt beslut och det var inget jag ville utsätta mina barn för, men det fanns inget val. Någonstans hade jag själv slutat att existera och allt som hände gjorde bara att vi till slut fick ge upp. Kan inte påstå att jag tycker något av detta är roligt, men det fanns ingen annan utväg. Jag är ingen som ger upp i första taget, men ibland undrar man vad man kämpade för så länge.

Att se tillbaka på halva sitt liv är speciellt. Jag trodde alltid att det skulle vara för evigt, men jag hade fel. Så många minnen och så många saker som jag sett tillbaka på senaste sex månaderna. Det finns både bra och dåliga saker, men att älta hjälper ingenting. Vi är här just nu och det gäller att ta nya steg. Orkar inte fundera mer och även om jag vet varför det blev som det blev så är det bättre att gå vidare. Ska jag nämna något så fick jag det bästa som finns i världen och det kommer jag vara evigt tacksam över, trots allt. Barnen är mitt centrum i livet och de går före allt. Nu är det jag och tjejerna som tar nya steg i ett nytt liv och vi är oerhört starka tillsammans. Nu och för alltid.

Alla sagor har inte ett lyckligt slut, men en sak vet jag säkert och det är att kärleken till barnen den försvinner aldrig. Den kan man alltid lita på och den sitter djupt där inne och den kan ingen ta i från oss. En ny tid väntar i livet och jag vänder blad. Börjar på en ny saga och hoppas på att den får ett lyckligare slut. Jag är redo för nya utmaningar och jag ska hitta mig själv igen. Styrkan finns där bara jag har mina döttrar vid min sida för vi klarar ALLT tillsammans.


Kram Mina


Gillar