Allt går inte att laga

Mycket går att laga och ibland behövs det bara lite lim för att det ska hålla samman igen. När andra saker går sönder däremot är de bortom all räddning. Då finns det inte mycket att göra än att acceptera och gå vidare.

Saker kan lätt gå sönder och ersättas av nya. Vissa saker är mer värdefulla än andra och gör mer ont när de går sönder. Vissa går att laga och andra måste helt enkelt slängas. Men vad händer när vi själva går sönder?

Allt går inte att laga
När min dator kraschade för någon vecka sedan bröt jag ihop. Fel tillfälle och allt det där så klart, men samtidigt är det så dyrt och jobbigt att börja om. Även om allt innehåll var sparat så kände jag mig ändå uppgiven, men det var bara en pryl och människor lever på att tillverka prylar.
Visst gjorde jag ett försök att laga den, men det var ingen idé för den var så gammal. Därför fick en ny liten stjärna flytta in hos mig. Än har vi inte bekantat oss helt, men det kommer.

I sammanhanget är det banalt och jag har släppt den där datorn för längesedan. Det finns värre saker som kan hände och värre saker som kan gå sönder. Om vi själva går sönder rent fysiskt går det att laga, oftast i alla fall. ett ben går att laga och tänderna kan vi få nya om det behövs. När vi däremot gå sönder på insidan då inser vi att allt går inte att laga. Vi alla har vid ett eller annat tillfälle gått sönder och alla hanterar det på sitt vis. Hur lagar man en trasig insida?

Ett steg i taget
Flera gånger i mitt liv har jag gått sönder och många gånger har jag funderat på om jag ska orka hämta mig eller inte. Ändå står jag här i dag och jag andas. Jag lever och jag finns. Det måste ändå betyda att det gick att laga på något sätt. För i den stunden när vi känner att vi brister helt och tror att ingen räddning finns så gäller det att just då bara gilla läget. Ta en dag i taget. ett kliv i taget och sedan tar vi oss vidare.

Många har varit med om värre saker än mig, det är jag helt säker på. Det finns däremot ingen anledning att jämföra sig själv med någon annan. Jag gör det jag gör för att jag har varit med om det jag varit med om. Jag vet att allt inte går att laga. En brusten själ lider länge och många gånger kanske den inte hämtar sig alls. Ändå fortsätter den att leva och tids nog finner även den själen en inre ro. När jag hamnar i svackor har jag lärt mig att det är bara att ta en dag i taget. Njuta av de bra dagarna och hantera de dåliga dagarna. Det sägs att tiden läker alla sår och kanske ligger det någonting i det. Man kommer aldrig att bli lagad helt och ärren kommer alltid finnas där, men ingenting är evigt och livet fortsätter ändå. När de bra dagarna lyser på oss då inser vi att det ändå är väl värt att leva lite extra.

Kram Mina


Gillar

Kommentarer