Allt kan förändras på en sekund

Vi går där i vår stilla lunk och njuter av tillvaron. Sedan händer något som förändrar allt vi tror på och allt vi någonsin strävat efter. Allt detta på bara en sekund.

Varje dag är en ny dag. Allt kan förändras och viss förändring är riktigt bra. Sedan finns det de där stunderna i livet då allt ställs på sin spets och man får fundera på hur man ska göra för att någonsin kunna andas igen.

Allt kan förändras på en sekund
Är det någonting jag har lärt mig av livet så är det att ingenting är evigt. Vi kan inte ta någonting för givet och det gäller att leva livet fullt ut för allt kan förändras på en sekund. Jag som alltid är den där positiva människan som alltid skrattar. Jag som alltid är stark och löser allting. Har inga problem i världen och lever världens bästa liv. Det är i alla fall vad alla tror.

Däremot har jag fått lära mig den hårda vägen att allt är inte alltid vad det ser ut att vara. Jag må vara naiv och snäll. Tro på vad människor säger till mig och se något gott i alla. Det straffar sig många gånger. För mitt i det där när man känner att en sak har löst sig och man vågar tro på en bättre tid då förändras ALLT. Sekunden då man inser att inget är som det ska och ingenting kommer någonsin att bli som förut. Bara en sekund, en blinkning och ett andetag kan förändra allt.

Det gäller att inte ge upp
Tror vi alla är medvetna om hur skört livet är och hur lä
tt saker och ting kan tas i från oss. Människor, stunder och saker vi alltid trott på. Vi kommer aldrig att vara förberedda på dessa saker och vi kan heller inte gå och vänta på saker. Hur vi än vänder oss drabbas vi någon gång av ett bakslag och då gäller det bara att inte ge upp. Många gånger får vi stannat upp och fundera på vad som verkligen hände och många gånger är det bara att gå vidare. Hur ska jag kunna förändra något som jag inte ställt till med?

Sista året har lärt mig att det finns få människor att lita på här i världen och det har jag fått lära mig den hårda vägen. Sekunden det tog för mig att inse vissa saker har förändrat hela mig och även mitt liv. Det finns saker som jag inte ens skulle önska min värst fiende, men ändå står jag själv i det och undrar vad jag gjort för fel. En dag vet jag att det kommer att bli bättre, jag måste bara vara stark och inte ge upp. En sak är säker när livet förändras och det är att det gäller att hålla i sig när det blåser. Att försöka finna de där fina dagarna när man ler och känner att livet är värt att leva. De dagarna ska man vara rädd om för ALLT är skört och när som helst kan någon hugga en dolk i ryggen.

Det bästa kommer sedan
Jag vill inte vandra genom livet och misstro alla, för vad blir det för liv? I stället måste jag våga tro på att alla inte vill göra mig illa. Det finns för många som lyckats komma åt mig på sätt som jag inte kunnat drömma om. Sätt som har gjort mig till den jag är och som förändrat mig för alltid. Jag önskar att jag sluppit vara med om vissa saker och att få inse att livet kan förändras på en sekund har även förändrat mig. Just nu vill jag bara leva fullt ut, men det finns för mycket som hindrar mig. En sak är säker i alla fall och det är att en dag ska jag kliva vidare som en starkare människa.

Jag ska visa mig själv och de som gjort mig illa att de inte kan knäcka mig för jag vet att det bästa i livet inte har hänt ännu och när det händer tänker jag vara redo. Det kanske bara varar en sekund, men mycket kan förändras på en sekund.


Kram Mina


Gillar