Allt på en gång

Att vänta har aldrig varit min starka sida och när jag väl kommer på något då vill jag att det ska hända på en gång. Vill jag ändra något ska det vara gjort i går och beställer jag något vill jag att det ska komma om fem minuter. Otålig så det räcker och blir över.

Att ställa till med kaos är något jag är världsbäst på. Jag tänker att det är bra att rensa i ett skåp och börjar med det. Problemet är bara att när jag väl står där med saker överallt kommer jag på att jag ska lägga något någon annanstans och vips har jag rivit till där också. Så typiskt mig skulle många i min närhet säga.

Allt på en gång
Just nu är jag inne i en period där mycket i livet förändras och då vill jag försöka starta om en aning. Hemma har jag inte gjort någonting på länge känns det som för att jag inte orkat och när vi väl tog tag i målningen av vardagsrummet då väcktes lusten att ändra massor. I och med att vi fick nya, fina väggar i vardagsrummet krävde det även nya tavlor. Hittade de perfekta motiven och idag kommer de levererade. Kommer att bli riktigt snyggt och vilket lyft det blir. Nu handlar inte detta om inredning och före och efter, men det visar tydligt vart jag befinner mig just nu. I förändringarnas tid...

När jag nu röjer, målar, fixar och organiserar om då vill jag att allt ska ske på en gång. Har jag beställt posters till väggarna då vill jag att de redan ska sitta uppe på väggen. Har jag börjat röja i ett skåp då vill jag att nästa skåp ska stå redo och ska jag måla vill jag bli klar för att kunna inreda. Känner mig som världens mest röriga människa mitt i allt detta, men jag gör allt på en gång. Det brukar oftast bli riktigt bra, men vilken röra det blir under tiden. Just nu vill jag ha mitt hem i version 2.0 och det kommer att ta lite tid. Jag orkar liksom inte vänta...

Nästa projekt
Nu är jag inte ens helt klar i vardagsrummet då det saknas lite nya lampor, kuddar, nya bokhyllor och sådant som kommer få vänta. Allt kan inte ske på en gång och det är jag väl medveten om, även om jag önskar att det fanns en knapp att trycka på. När då ett projekt är klart då är det läge för nästa. I nästa steg ska jag röja i köket. Plocka bort sånt som vi inte använder och sånt som helt enkelt bara är slitet och kan slängas. Vi behöver en ny struktur i skåp och lådor vilket blir nästa projekt. Efter det ska det målas garderober invändigt och det är ett projekt som tar tid, men det blir bra för vi har redan provmålat en och vilken skillnad det blev.

Jag sitter inte sysslolös om man säger så, vilket passar mig perfekt. Tänk vad skönt och fint det sedan ska bli när jag är klar med allt detta och jag kan se mig om och njuta. Nu blir man i och för sig aldrig klar med att inreda sitt hem, men vi tar lite i taget och njuter vart eftersom. Min rastlösa själ får jobba på bra och då försvinner rastlösheten. Även om jag gör allt på en gång och vill att allt ska hända nu så kan jag ändå nöja mig med att det tar tid. Skönt att ha många projekt planerade inför hösten och det ska bli kul att se vart vi landar till slut.

Kram Mina


Gillar

Kommentarer