Anledningen till att jag skriver om utmattning

Det finns en anledning att dela med sig av sina erfarenheter, för tänk om man kan hjälpa en enda människa att tänka om i livet för att slippa samma sak som du gått igenom. Det är anledningen att jag skriver om detta, många gånger är det jobbigt att gå igenom det igen men när man får kvittot tillbaka vet man att det är värt varje litet ord.

Jag har kommit en lång bit in i berättelsen om när utmattningen kom och vände upp och ner på min tillvaro. Hur marken rämnade och allt föll, inklusive jag. Hur jag fått kämpa mig igenom alla hinder bara för att kunna jobba igen men även för att jag inte skulle vara en belastning för vården. Att få leva ett liv utan onödig stress och inte vara en börda för någon.
Jag har tidigare skrivit om KBT och stresskurs men jag har även skrivit om hur det hela startade och hur mattan rycktes bort under mina fötter och jag föll. Vill ni läsa övriga inlägg i denna serie hittar ni dem HÄR.

Min berättelse slutar aldrig och även om jag berättat om vad som räddade mig och hur alla beslut jag tvingades ta gjorde mig till en ny människa så tar det aldrig slut. Det är en vetskap jag får leva med resten av mitt liv och även om man stegvis
mår bättre så kommer man i bland allt för nära stupet och riskerar att ramla ner där igen. Som tur är har jag lärt mig mycket genom åren med utmattningen, jag har lärt känna mig själv bättre. I dag vet jag när det blir för mycket, signalerna är tydliga och då gäller det att lyssna inåt.

Jag har kommit förbi första terminen på universitetet i min berättelse och som de allra flesta redan vet har jag hunnit plugga och leva med detta ytterligare en tid. Detta blir mitt sista inlägg om utmattningen detta år och jag kommer inte skriva så
mycket om min fortsatta resa utan i stället tänkte jag berätta för er alla underbara läsare som vecka efter vecka läser och kommenterar, detta betyder väldigt mycket för mig. När jag började skriva detta var jag lite tveksam då jag vill vara positiv i min blogg men sedan insåg jag att jag faktiskt har något viktigt att berätta. Det går att komma ur detta och få leva ett liv som man önskar. Dessutom var syftet med dessa inlägg att visa min resa i detta träsk bara för att kunna upplysa andra och kanske hindra någon annan från att hamna på samma ställe som mig.

Det har jag lyckats med har jag fått veta och jag har fått många fantastiska kommentarer under denna höst från er och jag skulle kunna ta upp alla dessa kommentarer här men det kommer jag inte att göra. Jag kommer att ta upp en kommentar som jag fick förra veckan och som gjorde mig oerhört glad, den kommentaren fick mig att vilja fortsätta skriva dessa inlägg för när jag läste den insåg jag att de gör nytta.

"Du har fått mig att tänka till och dra i handbromsen."
Tack @jennysvardag för att du läser och jag är så glad över att ha nått fram med mina ord och av denna anledning kommer jag fortsätta skriva om detta. Ni är även många andra som har skrivit många fantastiska kommentarer och fortsätt med det.

Med detta säger jag slut för i år. Nu ska jag njuta av julledighet och få min efterlängtade återhämtning. Nästa år kommer jag tillbaka med nya tag och då tänkte jag fortsätta berätta om hur det har varit tiden efter utmattningen eller rättare sagt min omstart i livet med utmattningen i bakfickan. Utmattningen har inte förstört mitt liv, snarare tvärs om. Den har lärt mig att leva, lyssna på mig själv, ta mig själv på allvar, vara ärlig mot mig själv och sträva mot mina drömmar. För jag är värd det.Drömmarna må vara stora men de är inte ouppnåeliga, även om det känns så vissa dagar.

Än en gång tack för att ni vill dela denna resa med mig. Tack till er fina läsare som varje vecka tar del av detta. Det betyder oerhört mycket att ni läser och kommenterar. Ställ gärna frågor om ni undrar över något. Resan fortsätter och även om jag idag är en bit i från detta så känns det ändå skönt att kunna lätta sitt hjärta. Tänk om man bara kan hjälpa en enda människa att dra i handbromsen och slippa detta, det skulle göra mig oerhört glad. Detta har gjort mig till den jag är, på gott och ont. Hoppas ni vill fortsätta dela denna resa med mig.

Många kramar till er


#personligblogg #nouwbloggare #psykiskohälsa #utmattningssyndrom


Gillar

Kommentarer

Angelikasvardag
Angelikasvardag,
Hejja dig. Fortsätt med Det du gör 😊🙏🏻
nouw.com/angelikasvardag
minasvarld
minasvarld,
Tack fina du <3 vAd härligt att höra
nouw.com/minasvarld
seagullcrying
seagullcrying,
Tror många tänker, de händer inte mig, men så får man läsa om de och inser men fan de börjar ju även hända mig. så sluta aldrig dela med dig
nouw.com/seagullcrying