Äntligen sommarlov!

Som vi alla har längtat och väntat på detta. Ännu ett år i skolan är över och tiden rullar på. Det är med blandade känslor att sommarlovet är här. Visst är det skönt att få vara ledig, men för mig känns det jobbigt att jag inte får dela det här sommarlovet med dem.

Brukar alltid dela en bild på mina älsklingar från skolavslutningen. I år uteblir den och det känns som att avslutningen bara passerar i år. Har inte varit med de senaste åren och när man väl får det igen då vill de inte ha oss med. Det känns helt ok med mig, men det känns inte som skolavslutning i dag känner jag.

Äntligen sommarlov!
Hur det än är med skolavslutningen så kommer sommarlovet ändå. Med dunder och brak slog det ner och befriade barnen för tio veckors ledighet. Efter ett väldigt speciellt år med mycket distansundervisning för äldsta dottern och en rad olika restriktioner för den yngsta som varit på plats i skolan, är det dags att ta lite ledigt. Just i dag mer än någonsin önskar jag att jag kunde göra detsamma. Jag hade velat dela detta sommarlov med dem. Varit hemma och hittat på roliga saker. Långa frukostar, picknick på stranden, promenader i city och en massa bad. Om detta bara hade kunnat få vara även mitt sommarlov, vad underbart det hade varit.

Nu ska jag inte alls vara bitter, det lovar jag. Jag är glad att jag har ett jobb och där händer det saker hela tiden. trots det hade jag ändå velat vara hemma med mina älsklingar. Visst är de stora nog att ta hand om sig själva, men de har blivit bortskämda med att ha sällskap varje sommar de senaste åren och nu blir det mycket ensamtid. Jag vet att de kan ta vara på sig själva, men ändå känns det lite jobbigt. Vad ska de göra hela sommaren? Äntligen sommarlov kan lätt bli tristess när man inte har så mycket att göra och det är svårt att passa in att andra ska vara lediga samtidigt.

Det kommer att bli bra
Det bästa för mig är att jag vet att mina fredagar är lediga. Visst har jag massor med andra saker att göra då, men helgerna måste bli då vi gör saker. Man kan inte bara dra benen efter sig hela sommaren och visst vet jag att de kommer att vara med kompisar också, men något roligt ska vi väl hitta på också. Oerhört svårt när man jobbar hela sommaren som jag tyvärr måste göra, men just i år har jag inget val. Måste bara bli en och annan rolig weekend då vi hittar på något roligt också.

Det kommer att bli bra. det är jag helt säker på. Hoppas på att vi får spendera många kvällar vid havet, se solnedgången, äta massor med god mat, spela kubb, gå på Grönan och att njuta av allt det där fina som sommaren bär med sig till oss. Äntligen sommarlov betyder för mig just nu att vi alla trots allt kan slappna av. Ingen press i skolan, ingen kamp mot klockan, inga tråkiga lektioner då man inte ens behöver kliva upp ur sängen, inga fasta mattider och helt fritt att göra vad man vill. Det blir en del jobb för äldsta dottern, men jag önskar verkligen att de får vila ordentligt. Det känner jag med att jag skulle behöva gjort, men det löser sig nog det också. Välkommen sommarlovet och allt vad det innebär!


Kram Mina


Gillar

Kommentarer