April, april

Det är märkligt hur fort månaderna går och ändå fattar man inte att tiden passerat. April, april du kan lura mig vart du vill. Medgångar och motgångar. Upp och ner. Hit och dit.

Många gånger under april har jag känt mig lurad. Lurad på vädret eller blåst på något riktigt kul. Kanske blev april en månad för uppvaknande eller blev den bara en transportsträcka till något bättre.

April, april...
Den trötthet som jag drog med i mars den har följt med mig även i april. Det har hänt mycket och varit mycket att vara på lite överallt. Cheerleadingtävling, allsvensk fotbollspremiär, derby, påskfirande i Värmland, redigering av romanen, drinkar på stan, inlämningar på kursen och en ny bil. Detta för att bara nämna några saker och när jag väljer så vill jag ta det som varit roligt och positivt.

Även om det känns som att april lurat mig en aning. Den har varit tuff och jag har fått fundera på om jag ska ge upp eller kämpa vidare. Vissa saker är som de är och det gäller att bara finna styrkan att ensam klara av dem. Livet skulle man kunna säga, ingen kommer undan med enbart lycka i livet och det gäller att bara kriga på. Kriga på och bära med sig skratten.

Siktar framåt
April, likt mars, var inte en bra bloggmånad. Allt för många dagar fick jag välja hälsan före att få skriva. Visst har det varit nödvändigt för att orka med, men det är trist. I stället får man uppskatta de stunder då orken finns och göra det bästa även av den situationen. Känner att jag vill sikta framåt nu och försöka leva ytterligare lite till. Livet ska leva och inte ses på från sidan. I maj väntar en sista inlämning på vårterminen och sedan ska jag ta tag i en riktigt gammal surdeg som legat och pyrt sedan förra året. Jag ska fortsätta mina andra projekt och jag siktar framåt.

April gav en hel del vårvindar, men jag hoppas att maj ger ännu mer värme. Solen gör något med oss och det är så mycket lättare med allt bara solen skiner och det är varmt. Hoppas på mycket roligt i maj och jag har en del planerat. Livet är här och NU och jag känner att det börjar bli dags att leva på riktigt. Kanske göra något för min egen skull för en gångs skull. Tack april för ALLT. Vissa saker hade jag kunnat vara utan, men andra saker kommer att göra vägen genom livet enklare. De insikter vi fick i april kan hjälpa oss på den svåra vägen vi fastnat på. Jag bär med mig skratten, gnistan i skrivandet och att jag faktiskt unnat mig själv att få må bra också. Jag har återigen satt mig i förarstolen och det är min tur att åka framåt utan kartläsare. Välkomna maj med öppna armar och hoppas på att denna månad har mycket bra att bjuda på.

Kram Mina


Gillar