Årets första dag

Ut med det gamla och in med det nya. Första dagen på året skapar många tankar kan jag lova och känslan av att allt är annorlunda gnager en aning.

Det blev en helt nykter tillställning igår och det tackar jag för i dag. Inget speciellt nyårsfirande och det blev som vilken kväll på året som helst. Bara hemma i lugnet med ett sprakande fyrverkeri på utsidan.

Årets första dag
I dag är första dagen på ett helt nytt år, ett år av förväntningar och ett år där vad som helst kan hända. Gårdagen blev som den blev och jag kände knappt för att fira nyår där ett tag. En ganska meningslös dag som är oändligt uppförstorad och jag kände mig bara fel. Fel och i brist på annat. Det blev ändå skagenröra, snittar och plankstek innan panna cottan serverades. Inte mycket till fest kan man säga utan en helt vanlig helgkväll hemma i soffan där det blev som det alltid brukar bli.

I dag vaknade vi upp med ett helt nytt år framför oss och känslan jag bär med mig är att allt kommer att bli annorlunda. Ingenting kommer någonsin bli som förut och det är på både gott och ont kan jag lova. Delar av mig saknas och sista tiden har jag känt att jag förlorar mer och mer, men det är väl lite så livet är. Denna dag bär med sig en tomhet och jag vet inte riktigt varför. Glöden jag annars brukar ha är som bortblåst just i dag och på något vis måste jag hitta något för att orka hålla huvudet högt igen.

Det skulle inte bli så här
Jag som skulle njuta och bara få känna att allt vände nu. I stället känns det som att allt rasar över mig och kanske är det så att allt kom på en gång. Förra året ramlade över mig på bara en minut och innan jag kan gå vidare behöver jag släppa ut allt en gång för alla. Nå botten för att studsa upp igen och bara hålla alla tummarna att jag inte förlorar för mycket på vägen. Att vissa saker kommer bli annorlunda är positivt medan andra innebär att tappa en del av sig själv. Den man varit under en längre tid och som jag känt sista tiden inte alls betyder samma sak.

Det skulle inte bli så här i dag. Jag skulle ha en skön dag där jag bara kunde vara och komma ikapp. I stället blev det lite pannkaka av allting och kanske ska jag bara låta mig själv falla just i dag. Jag är som en jobbig gummiboll som alltid kommer tillbaka, men just nu kanske jag bara behöver få vara en liten pöl på marken som får läka en aning. Jag är rädd att vissa saker ska bli som förut och det skrämmer mig rejält. Det var jobbigt då och jag tror att det kommer bli ännu värre om det börjar igen. Andra saker vet jag kommer att bli bra till slut, men det finns många hinder att passera innan. Jag behöver bara ha med mig mitt team på vägen för att det ska gå bra. Utan dem är jag ingenting.

Årets första dag börjar inte alls som jag hade tänkt mig. Lite livlöst bottennapp med inslag av måsten. Ingen skön känsla, men kanske är det bara att gilla läget just nu. Jag måste hitta min nya väg och problemet bara är att jag inte riktigt vet hur jag gör för att hitta mig själv igen. Vad vill jag?
Tre små ord som är så svåra att svara på och som skapar ett virr varr av tankar. Samtidigt kanske detta är kroppens sätt att säga mig något och därför kryper jag upp i soffhörnet och försöker andas en stund. Kanske blir en ganska skön dag till slut i alla fall.

GOTT NYTT ÅR!

Kram Mina


Gillar