Årets sista dag

Nyårsafton är här och snart är det återigen dags att kliva in i ett nytt år, ett oskrivet blad där vad som helst kan hända och där förväntningarna är många. Men först lite nyårsfirande i all enkelhet.

Det är en märklig dag att vakna till och det är inte bara ett år som ska avslutas, det är ett helt årtionde.
2020 står för dörren och det är med en viss spänning man inser att även detta år passerat. Ett år som har haft många skepnader och som jag många gånger har velat ge upp helt. Rymma hemifrån och gömma mig bakom en sten i skogen men bara för en stund för sedan inser jag att det inte är någon idé att gömma sig från problemen, det är bättre att ta tag i dem och försöka klara sig ur dem helskinnad. Allt går om man bara vill och allt går om man bara ger det lite tid.

Men ni ska veta att det funnits otroligt många glädjeämnen detta år som jag kommer att bära med mig ändå in i nästa år också. För det är de stunderna vi behöver minnas när det känns som jobbigast, de där stunderna då skrattet är nära och lyckan är total. Allt i livet är inte botten och det finns alltid något att glädjas åt. För även i de jobbiga stunderna ska man vara glad över att man är frisk, barnen är friska, man har tak över huvudet, mat på bordet och människor omkring sig som bryr sig.

Vad gör vi årets sista dag?
Sedan flera år tillbaka har vi vid denna tid varit väldigt trötta och inte riktigt orkat med nyårsfestande. I stället har vi varit hemma, bara vi fyra, I år trodde vi att detta skulle ändras då tonåringen från början skulle till en kompis och fira med några vänner men i helgen meddelade hon att hon inte orkar åka dit och att hon hellre är med oss, gissa om mamma och pappa sprudlade av lycka för det. Då vet jag att hon är hemma i tryggheten och hon vet att hon kan gå runt här i pyjamasbyxor och bli serverad plankstek som råkar vara en av hennes favoriträtter. Det ska verkligen bli mysigt att vi alla är samlade och jag hoppas det blir en lugn och skön nyårsafton med soffhäng, spel och Grevinnan och betjänten. Nästa år vet vi att det blir ett annat firande då min pappa fyller 70 men i år njuter vi av detta och det bästa av allt är att det blir vi fyra, bästa gänget i världen.

Vad gör ni denna årets sista dag?

Gillar

Kommentarer

paamcakees
paamcakees,
Jag är helt fascinerad över att ytterligare ett decennium gått! Tiden rusar förbi och man måste stanna upp och suga åt sig allt viktigt, pausa och bara minnas lite ❤️
nouw.com/paamcakees
seagullcrying
seagullcrying,
Hoppas ni fick ett trevligt avslut på året 😊
nouw.com/seagullcrying
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229