Att leva genom någon annan

Vi får ett liv och en kropp och vi får uppleva glädjen av att vakna varje dag. En stund på jorden tilldelas oss och vi får göra vårt bästa för att ta hand om allt detta. Varför är det då så enkelt att välja bort sig själv och fokusera på andra?

Ögonen ser det de ser, men ibland känns det som att de är trångsynta. Man skrattar åt andras lycka och man avundas när människor lyckas. En tår rinner på kinden av ren lycka när man ser sina barn vara lyckliga och leva sina liv. Man får äran att vara en del av allt detta och de växer upp och blir fantastiska individer, då finner stoltheten inga gränser. Samma sak med allt annat i livet. Att alltid finnas där för andra och att alltid vara den som ska vara stark och hjälpa alla andra. För jag är den där starka människan som klarar vad som helst.

Att leva genom någon annan
Livet tar oss med på resor som leder oss mot målen. Vi andas och vi lever. Stöter på stora, omvälvande händelser som testar vår styrka. Människor kommer in i våra liv och vi tar oss an dem på olika sätt. Jag på mitt sätt och du på ditt. Det finns inga rätt och fel och vi är dem vi är. Många stunder önskar jag att jag vore någon annan och kan få för mig att livet skulle vara enklare då. Tänk vad kul det hade varit om just mitt liv hade handlat lite mer om MIG.

I stället känns det som att jag levt genom någon eller några andra. Vad jag vill spelar inte alltid någon roll och man får lugnt sätta sig i båten och gilla läget. Jag har gjort försök att tänka på mig själv, men varje gång känns det som att någonting stort hänt och jag måste i stället hantera det problemet. Problem som jag inte orsakat själv och svårigheter jag egentligen inte ens vill ta i med tång. Trots det gör jag det ändå. Hanterar problemet, sväljer stoltheten och försvinner mer och mer. Många gånger har det känts som att mitt liv inte handlar om mig, utan det handlar om hur jag ska hjälpa alla andra att stå på benen. Vad jag känner spelar ingen roll och det river upp skärvor i vem jag egentligen är. Ska jag leva mitt liv genom någon annan?

För barnen gör jag ALLT
Har man barn så kan man inte vara en stor egoist. Man behöver lära sig att sätta någon annan först och det är det enda rätta. Mina barn är mitt ALLT och jag skulle kunna dö för dem. Inget får mig att må lika bra som att se dem må bra, vilket gör det enkelt och den dagen de föddes lovade jag att alltid finnas där för dem. Jag kan med stolthet säga att jag gjort det också, även om jag inte alltid gjort rätt. När barnen blir äldre inser man däremot en sak. Även om jag spenderar mycket tid med mina barn behöver jag ändå finnas där för mig själv också. Det är något jag inte är så bra på.

För barnen gör jag allt, men varför kan jag inte göra det samma för mig själv?
Senaste tiden har gett mig mycket att tänka på och mycket av det har handlat om hur jag lever mitt liv. Hur jag vill leva mitt liv och hur jag vill vara mot mig själv. Mina barn kommer jag alltid att finnas där för, men varför måste jag vara den starka och företagsamma som alltid ska ställa allt till rätta när det gäller alla andra?
Det blir många frågor och svaren kan vara svåra att finna. Det jag vet är att jag inte kan leva genom någon annan för då kommer jag att dö inombords. Detta år har tvingat mig att stå upp för mig själv på sätt som jag aldrig ens drömt om och någonstans därinne måste jag tro på att jag valde rätt. Jag valde MIG!
Gör det mig till en egoist? Knappast troligt eftersom jag spenderat mitt liv i skuggan av andra och deras problem och liv.

Vi kommer alltid att leva en smula genom våra barn för de är en del av oss, men vi behöver även leva för oss själva. Vi alla behöver sätta oss ner och fundera på hur vi vill leva våra liv. Är vi sanna mot oss själva eller fortsätter vi bara för att det är mest bekvämt och enkelt?
Jag ska försöka leva lite mer för mig själv i fortsättning och inte bara se till andras behov. Mer skit vill jag inte ta och någonstans djupt därinne bor JAG. Sakta, men säkert, kommer hon fram där och det där leendet som funnits där innan återvänder. Det är ändå en skön känsla!

Kram Mina


Gillar

Kommentarer