Att sakna något man egentligen inte vill ha

Tänk vad lustigt det är att man kan sakna något som man vet att man inte trivs med men ändå finns det där. Saknaden efter en gemenskap, samtal, fika raster och roliga upptåg blandat med jobb och en lättnad att ställa sig upp för att gå hem och lämna allt kvar där. Men lika snabbt inser man att friheten är viktigare.

Startar upp en nya vecka med många funderingar. Känns som att veckorna flutit ihop den senaste tiden och man vet knappt om det är vardag eller helg. Egentligen spelar det ingen roll för är man ledig så är man ledig men denna vecka drar det igång igen och det gäller att vara redo för allt som händer. Själv började jag starta upp i en rivstart igen efter den ledighet jag tog mig och det straffade sig rejält känns det som just nu. Redan på fredag ska de sista uppgifterna på höstterminen in och jag konstaterade att det är hela tre stycken samma dag som ska in och jag måste rappa på en aning. För det är inte bara en sak denna vecka som ska hinnas med, jag har en rad olika möten och vissa dagar kommer bara att försvinna känns det som, sedan börjar skolan för barnen och det borde ge mig lite ro att kunna ta mig an en uppgift som jag insett är ganska stor.
Varför har jag inte gjort den uppgiften innan?

Det är i sådana här lägen som jag önskade att jag jobbade i stället. Gå till jobbet en specifik tid, göra det man ska för att sedan gå hem och lämna arbetet kvar tills nästa dag. När man pluggar fungerar det inte riktigt så och speciellt inte när man pluggar på distans då allt arbete sker hemifrån och det gäller att ha disciplin, som jag inte alls har just nu känns det som. Men det finns även andra fördelar med att jobba och det är att träffa människor varje dag. Visst har jag ett jobb men i perioder jobbar jag väldigt lite för jag har så mycket annat som tar upp min tid och önskar då att jag kunde jobba betydligt mer för jag ruttnar på att sitta hemma. Visst skulle jag kunna gå och sätta mig på ett fik eller biblioteket men då måste jag ta mig dit också men där pratar man inte med andra människor som man gör på ett jobb.

Jag skulle inte vilja återvända till mitt gamla jobb och jag har ingen aning om vad framtiden har att ge men i bland saknar jag verkligen gemenskapen som finns på en arbetsplats. Vännerna man får, samtalen på fikarasten och alla de utmaningar man får vara med om. Personalfester, after work och sådana roliga saker som man missar helt när man studerar på distans. Jag älskar verkligen att plugga och att plugga på distans men jag saknar att jobba. Att ha ett jobb man trivs med och en arbetsplats dit man längtar efter att gå till, där skulle jag vilja jobba men innerst inne vet jag att det inte passar mig. Är inte så säker på att jag någonsin kommer att vara anställd på ett företag på heltid igen, jag är inte tillräckligt fri då. Det bästa med det som är nu är att jag är fri och att jag väljer själv när jag vill jobba. Självklart ska jag jobba när jag pluggat klart men i dagsläget kan jag inte säga vad jag kommer att jobba med om inte alla mina drömma slår in för då blir jag egenföretagare på heltid men så enkelt går det nog antagligen inte men jag har lite planer. Jag har bara ett års studier kvar till examen men vem vet om jag kommer att sluta där, det får framtiden utvisa för vet ni att det finns så många roliga kurser i kreativt skrivande kvar att läsa och dem vill jag inte missa.

Men just nu vill jag ha kollegor, ett umgänge och att slippa sitta hemma i soffan med myskläder men vet ni vad?!
Om jag hade det skulle jag säkert känna mig instängd och längta bort därifrån till min egen lilla bubbla där vad oms helst kan hända. Att man aldrig kan vara nöjd...

#personligblogg #bloggareisverige #bloggareistockholm

Gillar

Kommentarer

seagullcrying
seagullcrying,
Vill också börja jobba, just nu har jag inget. De finns så mycket som man snarare tror man vill ha och därför saknar de
nouw.com/seagullcrying
minasvarld
minasvarld,
Visst är det så men egentligen vill jag allra helst plugga just nu men ja, det är inte lätt 😉
nouw.com/minasvarld
aworkinprogress
aworkinprogress,
Jag kan förstå känslan du har att man vill ha tvärtom mot det man har, jag jobbade 100 % samtidigt som jag pluggade 100 % på distans så jag saknade mer att kanske bara göra det ena dock ❤
nouw.com/aworkinprogress
minasvarld
minasvarld,
Det kan jag förstå kunde bli lite väl mycket 😊
nouw.com/minasvarld
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229