Avklarade mål 2020

Har lagt 2020 bakom mig men ändå finns det saker jag hänger fast vid.

När jag gjorde en tillbakablick på bloggen hittade jag de mål jag satte upp för 2020. Inga löften utan egentligen ganska sunda mål för ett år jag verkligen trodde på. Då fick jag idén att se vad jag egentligen har klarat av. Kanske var det så att jag ändå, trots ett tufft år, lyckats med saker jag inte trodde.

Inga löften, bara mål
För flera år sedan slutade jag med nyårslöften. Jag höll dem aldrig och jag kände att det inte spelade någon roll att ens försöka. I stället funderade jag på vad om kunde bli bättre och klarade jag det inte under året fanns det ett nytt år som kunde ta vid. I början av förra året skrev jag ett sådant inlägg och när jag i dag läser det inser jag att jag faktiskt lyckas med en del saker utan att ens ha tänkt på det.

Jag ville träna mer, umgås med nära och kära oftare, vara snällare mot mig själv, bli mer positiv, inte döma mig själv så hårt, fotografera mer, minska stressen och leva mer. I stort var dessa mina mål för 2020 och de känns logiska och sunda. Jag skippade helt löften om viktnedgång och sundare vanor. Så här gick det!

Vissa saker blev svåra, andra kom av sig själv
Året började skakigt men ändå kändes det bra. Jag upptäckte att träningen blev min medicin och nog tränade jag mer. Vissa veckor blev det fem dagar i veckan och det kändes underbart. Sedan kom det en tid där allt var jobbigt och vissa dagar orkade jag knappt stiga upp. Ändå fortsatte jag att träna.
Att inte döma sig själv för hårt och vara snällare mot mig själv är något jag är riktigt dåliga på att uppfylla. Kraven på mig själv är alltid för höga men i många fall tar de mig vidare och dit jag ska. Trots det behöver jag vara snällare mot mig själv och det målet har jag inte uppfyllt.

Att vara mer positiv var många gånger svårt och det är något som inte fungerat detta år. Jag behöver bli mer positiv och det är något jag tänker jobba hårt på under 2021. Jag såg fram emot en tid med socialt umgänge, sedan kom Corona och då var det inte enkelt att kunna umgås. Vilket sabbade helt det målet.
I vissa perioder gick det flera månader innan vi kunde träffa mina föräldrar och vi fick fira födelsedagar på andra sätt än vad vi hade tänkt oss. 2020 var inte året då vi umgicks, det var året då vi höll oss borta från varandra. När vi återgår till en social tid igen finns det många människor jag gärna träffar.

Stress, press och skippade löften
Jag har stressat, jag har pressat mig själv och jag har lidit. Precis raka motsatsen till vad jag skulle göra för att må bra. Studierna blev tuffa, tiden räckte inte till och jag klarade precis deadlines med andan i halsen. Så mycket fr att stressa mindre för att kunna leva. Leva blev det inte mycket av heller. Visst har jag levt men jag har långt i från kunnat göra det jag ville. Jag ville uppleva saker. Resa. Träffa människor. Njuta av sommaren.
Jag har gjort detta men inte i den utsträckningen jag ville. Jag har inte ens kunnat jobba.
Jag slutade helt att fotografera i perioder för att jag inte tyckte det var kul.

Sedan var det de där skippade löftena. De löften som många dras med. De löften som jag skippade.
I dag är jag glad att jag skippade de där löftena och tog det som det kom för jag behövde inte löfte om viktnedgång och sundare vanor. Jag drabbades av aptitlöshet, träningslust, ångest och när sommaren kom funderade jag p vad som hade hänt. Kläderna hängde och jag kunde inget annat än att le. Något jag velat i många år hade blivit sant utan att jag ens tänkt på det. Jag hittade träningen, jag hittade formen och aldrig har jag varit starkare och mår så bra fysiskt. Det mentala får jag jobba hårdare med men i dag mår jag riktigt bra, trots allt.

För att summer detta kan jag säga att jag ändå lyckats med en hel del saker. I målen fanns även att jag ville skriva mer och det har jag verkligen gjort. Jag har skrivit 1,5 roman och är oerhört stolt över det.

Nu har vi klivit in i 2021 och jag skippar alla löften även i år. Mitt mål detta år är att må bra, att min familj ska må bra och att vi till slut får leva i en värld utan dessa begränsningar. Självklart har jag andra drömmar om lycka och välgång men de får komma som en bonus. Jag släpper kraven och försöker leva, jag ska verkligen göra allt jag kan för att lyckas med det.

Kram Mina


Gillar

Kommentarer

Madelena
Madelena,

Löften är aldrig bra. Hälsan är ett mål jag jobbar med. Viktnedgång en del i det. 🙂

nouw.com/madelena
minasvarld
minasvarld,

Hälsan måste alltid komma först <3 Heja du <3

nouw.com/minasvarld
Ingajohansson
Ingajohansson,

Löfte kan bli ett mål

nouw.com/ingajohansson
minasvarld
minasvarld,