Avslutar mars med sol

Nog för att jag gillar tempo och att det händer saker, men ibland snurrar hjulet lite väl snabbt.

Våren kom och så även bakslaget. Först sol och hopp om värme sedan kom snön. Klassiskt aprilväder och lika bra det kommer nu. Det har varit så mycket sista tiden med ALLT och till slut blev det bara tröttheten som tog över.

Avslutar mars med sol
Finns inget bättre än när man vaknar på morgonen och möts av solsken. Det blir en bättre start på dagen och just nu bubblar årstiden en aning. Jag är inte mycket för att prata om väder för jag tycker egentligen att det är sjuk ointressant. Vi kan inte göra något åt det och det bara finns där. I stället för att klaga på vädret får man njuta de dagar som är soliga och därför avslutar jag mars med sol.

Senaste tiden har hjulet snurrat snabbt i min tillvaro. Så snabbt så att jag inte ens hunnit med det jag ska. Jag har varit frånvarande både här och där, men nu tänkte jag avsluta månaden med lite närvaro. Skrivandet är bra för mig och jag behöver skriva för att må bra. Därför är det trist när skrivandet här uteblir för att man måste en massa annat. Helgerna har rullat på med fotojobb, uppvisningar, långa möten och lite för mycket att göra både i skolan och andra åtaganden. Visst har jag saknat tiden då saker händer, men det blev lite jobbigt att hänga med. Tröttheten tog över och jag ägnade mig åt ryggläge i soffan i stället för att köra på som vanligt.

Ganska skönt, men tråkigt
Jag är ingen person som uppskattar soffhäng och inte göra någonting. Är alldeles för rastlös för det och det kryper i kroppen. Det har också gjort att jag sällan vilar och det slutar inte alltid så bra. Är det något jag lärt mig senaste året så är det att jag behövs. Jag kan inte krascha för jag måste finnas där när ingen annan gör det. Det är egentligen fint även om jag många gånger kan känna att jag bara vill vara i fred och enbart tänka på mig själv. Därför har jag blivit bättre på att lyssna när tröttheten kommer och VILA.

Visst är det ganska skönt att titta på en meningslös serie som man redan innan sett. Bara ligga där och känna att kroppen slappnar av, men det är tråkigt. Jag vill att det händer saker och jag behöver vara stimulerad för att fungera. Helgen som kommer är även den fylld med saker att göra, men jag ska även försöka göra klart en del av de där sakerna som bara finns där som måste göras. texter som ska skrivas, uppgifter i skolan som ska göras bilder som ska redigeras och publiceras. Har en hemsida som behöver piggas upp och jag tycker att jag står och stampar. På lördag ska dottern på kalas och behöver skjutsas sedan på söndag så blir det årets första tävling för yngsta dottern.

Det blir fullt ös som vanligt känns det som, men jag gillar det. Livet är lita avvaktandet just nu på många plan, men som jag skrivit om innan så är det något som bubblar där inne. Jag har saker som behöver bli klara för att jag ska kunna ta tag i annat och nu är en bra tidpunkt att göra det känner jag. Känner ett stöd i det jag gör och till och med dottern har börjat engagera sig i mina manus. Det får mig att vilja ännu mer. Nu avslutar jag mars med sol. Sol i sinnet och sol på himlen. Det gäller att ta vara på det som är och det som kommer för vi vet aldrig vad som väntar oss. Är det något jag lärt mig senaste året så är det att vad som helst kan hända och man slutar aldrig förundras över det som sker.

Kram Mina


Gillar