Avslutningen på en lång resa

Att försöka sätta ord eller en känsla på att göra klart något man ägnat sig åt en längre tid är svårt. På något vis gör man bara det man ska och sedan ägnar man det inte en tanke. Däremot kan vissa saker kännas viktigare än andra och just en sådan sak har jag ägnat mig åt under helgen.

I inlägget Veckans fem positiva nämnde jag att jag lämnat in en sista uppgift i en kurs. Egentligen är det bara en uppgift i mängden och inte den viktigaste uppgiften i kursen. Ändå är det den sista och den som sätter spiken i kistan på något vis. Att under kursen fått skriva en hel roman har för mig varit det största och viktigaste, men just nu är denna uppgift den som kommer att avsluta det hela.

Avslutningen på en lång resa
Jag har haft väldigt svårt att känna en stolthet över det jag klarat av. Det blev bara för mycket av allt och varje uppgift blev en prövning som jag överlevde. Därför blev det svårt att ta in vad jag klarat av och efter att ha klarat av c- uppsatsen rann bara energin ur mig. Trots att jag klarat den svåraste uppgiften i mina kurser var jag inte klar. Jag hade en termin kvar av det som kommer att bli min examen. Jag kan inte säga att något varit lätt efter det heller då jag tampats med bristande energi och urusel motivation. Trots det har jag gjort det jag ska och nu sitter jag här och sänder en tanke till vad det var jag precis skickat in.

Sista uppgiften i kreativt skrivande III är inskickad och den var inte svårast i kursen, men det är den viktigaste för att den avslutar en lång resa jag har befunnit mig på de senaste tre åren. När jag skickade in uppgiften under helgen tänkte jag inte så mycket på vad den betydde, men så här i efterhand inser jag att jag gjort mitt bästa och givit allt för att kunna plocka ut en examen. Visst har jag en uppgift kvar i en annan kurs, men den kursen är inte en del av min examen och därför inte lika viktig.

Rapporten får bli sista punkten
Sista delmomentet i kursen har handlat om entreprenörskap och det känns som att jag mest gjort det bara för att jag måste. Efter att ha satt sista punkten i manuset kände jag att jag var klar, men jag visste trots det att jag även behövde göra detta. Vi har skrivit en marknadsplan och vi har skrivit en manuspitch, men den uppgiften som fick sätta sista punkten i kursen var en rapport över marknadsplanen. Den skickade jag in i söndags och det kändes riktigt skönt. Efter inlämningen kändes det bara skönt att vara klar, men efter det kom jag på att jag var KLAR. I väntan på slutbetyget i kursen kan jag inte göra något mer och ingenting mer krävs av mig. Jag ska bara få ett betyg och sedan är det bara att plocka ut det jag längtat efter i tre hela år, EXAMEN.

Om jag är stolt och glad?
Jag har svårt att känna det i dagsläget, men jag tror det kommer bara jag få se min examen och ta in att det faktiskt är över. Jag har satt sista punkten i mina studier i kreativt skrivande, i alla fall i Luleå. Känner mig helt galen vid tanken på att jag ens funderar på att studera mer just nu, men man vet aldrig. Suget efter ännu en examen finns där och det skulle sitta riktigt fint med en kandidatexamen i kreativt skrivande. Vad framtiden har att ge vet man aldrig, men så småningom ska jag njuta av detta. Jag ska titta tillbaka på allt som hänt de senaste tre åren och inse att jag lärt mig oerhört mycket. Då kommer nog även stoltheten.

Kram Mina


Gillar

Kommentarer

Hannas krypin,

Jag tror att den där viljan till att lära sig mer inte försvinner när man väl börjat. På min bucketlist kring det jag skulle vilja plugga har jag flera spår. Jag tänker ofta att ju mer man lär sig om ett område desto mer vill man lära sig då det väcker så många frågor. Jag tror att när du fått landa i att du är klar så kommer också stoltheten i vad du faktiskt har genomfört.

hannafialotta.blogg.se
minasvarld
minasvarld,
Ja, med lite perspektiv till allt kommer nog stoltheten <3
nouw.com/minasvarld
Popprinsessan
Popprinsessan,

Det här med ditt jobb som du precis börjat på kom kanske helt rätt i tiden för dig? Efter flera år av studier och skrivande är det kanske precis vad du behöver för att hitta glädjen och stoltheten igen.

nouw.com/popprinsessan
minasvarld
minasvarld,
Det känns verkligen som det, även om det inte alls är vad jag egentligen vill göra så händer det något.
nouw.com/minasvarld
Marie,

Denna kurs jag läst nu känner jag också ska bli skönt att lämna bakom mig med inkluderas APL och massa krav på mig på APL samt även i mina uppgifter jag gör och lämnar in. NU har jag en 3 timmars skrivning/prov på fredag sedan är jag klar med den så skönt

sweetwordsbymirre.com
minasvarld
minasvarld,
Lycka till md provet!
nouw.com/minasvarld
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,

Tror när allt lagt sig så kommer du vara stolt över dig själv och dina betyg 😊.. Älskade att skriva noveller när jag gick i skolan 😊

nouw.com/2barnsmammaochfru
minasvarld
minasvarld,
Det hoppas jag verkligen <3
nouw.com/minasvarld
Sandra Jönsson,

Ett jättestort grattis till inlämningen och romanprojektet, kan helt relatera till känslan. Jag har också läst kreativt skrivande, men på Linnéuniversitetet. Man lägger ner hela sin själ i kurserna, för man är trots allt där för att förverkliga en dröm. Vilket annat ämne överväger du att läsa? Älskar själv att studera och lära mig nya saker, så blir allt nyfiken på hur dina tankar går.

livetmedsandraj.se/
minasvarld
minasvarld,
Jag har också läst kurs ett där och har planera på att läsas mer där i framtiden. Jag har sökt KS2 I Växjö till hösten. Nu kommer jag ha en examen i litteraturvetenskap och om jag pluggar de resterande två kurserna på Linne så kan jag få ytterligare en examen 😊
nouw.com/minasvarld
Madde ,

Du är grym.. Stort grattis till examen också. Du har ändå fixat dessa tre åren och nu äntligen är du klar. Bra jobbat där.

www.nouw.com/madelena
minasvarld
minasvarld,
Tack fina du <3
nouw.com/minasvarld
Elina,

Stort grattis! Superbra jobbat och så skönt att allt är inskickat och du bara behöver vänta på slutbetyget 😊

detkaosvikallarvardag.com
minasvarld
minasvarld,
Tack fina du <3
nouw.com/minasvarld
michelle
,

jag hade oxå lite så när jag pluggade . vissa kurser va bara jobbiga att ta sej ur men när jag hade gjort det var den en känsla som var otroligt härligt och lättnad. du ska vara stolt över dej själv

minasvarld
minasvarld,
Jag försöker vara det <3
nouw.com/minasvarld
fighterwomen85
fighterwomen85,

Det är skitsvårt att sätta ord på något som man knappt tror att det är sant. Så synd det är att man ofta efteråt känner en stolthet i vad man har gjort. Varför inte känna stolthet mitt i det man håller på med? Men det är väl en försvars mekanisk som gör man bromsar lite sig själv. Så är det iaf för mig. Jag ropar inte hej för ens jag är över bäcken & får se resultatet med egna ögon.

Kan tänka mig att visa kurser är mer känslosamma & tar åt sig mer än andra. Medans andra kurser är lätt som en pannkaka att sig igenom.

Du ska vara oerhört grymt jävla stolt över dig själv❣️😃 Pluggat hårt i 3 år!

Kram❣️

nouw.com/fighterwomen85
minasvarld
minasvarld,
Tack fina du <3
nouw.com/minasvarld
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,

Snacka om att du är grym finaste du! Stort grattis till examen! Lova att fira detta och känna dig otroligt stolt! Massa kramar 😊 <3

nouw.com/sofialissmyr
minasvarld
minasvarld,
Stort tack fina du <3
nouw.com/minasvarld