Bara slutet kvar

Det gick trögt och det har funnits många funderingar på vilken väg jag ska gå, men sedan släppte det rejält och nu återstår bara slutet. Det viktiga slutet som ska knyta ihop säcken.

75% av manuset är skrivet och det viktigaste är kvar. Då kom jag på en sak som ledde till den andra och sedan gick det av bara farten. Lapparna i planeringen fylldes på och jag gick en feeling jag inte haft på länge. En skön känsla att bara känna att det flyter på. Inget av det är skrivet ännu och då kommer nästa utmaning, men med en bra planering blir det enklare.

Fick feeling
Jag har länge funderat på hur manuset jag skriver på just nu ska sluta. det har varit ett velande mellan olika alternativ. Till slut bestämde jag mig och då rann det bara i väg. Jag fick feeling och jag skrev upp den ena scenen efter den andra och det resulterade i att jag nästa planerat klart. Det är en magisk känsla när det sker och jag vill oerhört gärna att det ska få sluta på ett bra sätt för mina karaktärer. Det är en tuff berättelse att skriva och i detta inlägg: Vad skriver jag just nu, kan ni läsa mer om det.

Denna feeling varade inte hela vägen däremot, men jag är glad att jag kom så pass långt som jag gjorde. Det är en skön känsla att veta vad jag ska skriva om när jag väl ska göra det och det skapar ett lugn för mig. Jag vet att jag inte kommer följa min planering till punkt och pricka, men det är bra att den finns där. I mitt förra manus visste jag precis hur det skulle sluta, men i sista stund gick huvudkaraktären åt ett annat håll och så blev allting mycket bättre. Det är så med skrivande, att vad som helst kan hända.

Bara slutet kvar
Hur ska detta sluta? Det är vad jag funderar på just nu. Sista scenen har jag redan i mitt huvud och delar av det är redan skrivet, men det är en del kvar innan dess som måste klicka. Ganska spännande ändå att fantisera om hur det ska sluta för en människa, även om det bara är en fiktiv person. Det är jag som bestämmer hur hennes liv ska bli och det är bara jag som styr henne på rätt eller fel väg. Hon kan bli precis vad jag gör henne till och det är spännande.

Det ska gå bra för min huvudkaraktär, men jag vet inte exakt hur jag ska kunna leda henne på rätt väg igen nu när hon gått vilse. Slutet är det enda jag har kvar, eller kanske si så där fem kapitel. Eller kanske fler, det beror helt på hur långt jag kommer i det redan planerade. Jag är i alla fall glad över att ha kommit så här långt och det hela ska lämnas in i början av april. Lugnet finns där och jag är spänd på vart det hela kommer att sluta. Än vet jag inte exakt hur det ska bli, men jag har kommit en bra bit mot det stundande slutet.

Vad händer sedan?
När jag skrivit klart detta och lämnat in det är det dags att jobba med marknadsplaner. Jag har ingen aning om vart det kan leda mig, men det är en del av kursen. Det jag egentligen skulle vilja kasta mig över är att redigera mina manus för att få göra det som behövs för att slutföra dem ordentligt. Hoppas på att få tid till det framöver. Mer om detta nästa vecka då jag tänkte skriva mer om de manus jag redan skrivit och vad jag tänker omkring dem.

Just nu ska jag gotta mig åt att ha kommit så här långt i denna process. Jag ska planera slutet och sedan ska jag skriva så tangenterna glöder. Jag ser fram emot det och är helt redo att ta mig an den stundande avslutningen.
Vad som händer sedan vet jag egentligen inte så mycket om. Jag ska slutföra kursen och sedan händer det som händer, men ingenting händer om man inte gör något. Med den tanken ska jag tänka ännu lite mer på slutet. Jag skriver min berättelse även om jag just nu inte skriver den. Den pågår i mitt huvud och kanske är det just därför det bli lite stökigt därinne i bland.

Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,
minasvarld
minasvarld,
Amandamalmflod
Amandamalmflod,

Vad härligt att att du snart skrivit klart ditt manus ❤ härligt att läsa att det går framåt för dej ❤❤

nouw.com/amandamalmflod
minasvarld
minasvarld,
Det är verkligen skönt ❤
nouw.com/minasvarld
Amanda,

Jag blir så sugen på att börja skriva jag med. Har alltid haft tankar att skriva böcker funnits där sedan liten. Och nu när jag hör hur det går för dig blir jag sugen igen. 😊

amandizan.wordpress.com
minasvarld
minasvarld,
Testa att börja skriva för att hitta de vägar som fungerar för dig ❤
nouw.com/minasvarld
Elina,

Vad härligt att du fick feeling och kom så långt i planeringen 😊 älskar den känslan när det bara flyter!

Vad spännande att få höra om dina andra manus framöver 😊

detkaosvikallarvardag.com
minasvarld
minasvarld,
Vad glad jag blir och visst ska jag skriva om dem framöver ❤
nouw.com/minasvarld
Marlene,

Men så spännande! Det känns som du har ett fint flöde som du kan ta energi ifrån.

fdensammamamman.se/
minasvarld
minasvarld,
Just nu flyter det och jag hoppas det håller i sig ❤
nouw.com/minasvarld

Spännande värre och riktigt härligt när skrivar glöden slår till. Låter som en givande utbildning...och som du sa vad som händer, det händer

Kram Kajsa

www.bland-kastruller-och-vinglas.se
minasvarld
minasvarld,
Utbildningen har gett mycket och har verkligen hjälpt mig framåt 😀
nouw.com/minasvarld
Popprinsessan
Popprinsessan,

Vad häftigt att det kan bli en annan historia än du tänkt, bara för att du får feeling medan du skriver! Att händelseutvecklingen blir en annan än du tänkt! jag är bara så imponerad över hur alla författare får ihop alla trådar 😊

nouw.com/popprinsessan
minasvarld
minasvarld,
Det ör tjusningen med skrivandet, att vad som helst kan hända ❤
nouw.com/minasvarld
Kamilla,

Det är nog så det ska vara om storyn ska leva och bli real att man skriver den i huvudet först och sedan på print. Härligt när berättelsen bara flyter på och nästan skriver sig själv.

kamillaskamera.com/
minasvarld
minasvarld,
Det är en häftig känsla ❤
nouw.com/minasvarld
Madde ,

Jag kan tänka mig att skrivande handlar om att det får växa fram under tiden. Så kul att få läsa om dina tankar iaf, och ser fram emot den färdiga boken. Den ska jag köpa hem iaf.

www.nouw/com/madelena
minasvarld
minasvarld,
Hoppas den kommer ut någon gång 😀
nouw.com/minasvarld
Mirre,

vad roligt att det kan bli så och att det bara kommer upp mer och mer och att skrivandet styr dig så, jag gillar bilden med

sweetwordsbymirre.com
minasvarld
minasvarld,
Det är verkligen givande och det blir en ny upplevelse varje gång 😀
nouw.com/minasvarld