Bästa helgen i Göteborg

Aldrig tidigare har jag behövt komma bort lika mycket som jag behövde under helgen. Släppa allt, eller åtminstone försöka, och bara åka bort för att få vara tillsammans. Se något annat, göra saker för att slippa tänka för mycket och bara få strosa och ta det som det kommer. Den blev den bästa helgen på länge!

När livet ställs på sin spets gäller det att omringa sig med människor man älskar och vad är då inte bättre än att vara med någon som älskar oavsett vad. Barnen är det allra viktigaste i mitt liv och just nu behöver jag ha dem nära. Denna helg blev däremot en helg för tonåringen och mig, en helg som vi båda behövde och som kanske ändå stärkte. Hur som helst hann vi med mycket.

Bästa helgen i Göteborg
Vi åkte hemifrån på lördagsmorgonen klockan sex och det var lugnt på vägarna. Efter en Mc Donaldsfrukost i Mjölby åkte vi vidare och landade till slut i Mölndal vid hotellet vid lunch. Där och då hade jag behövt sova en stund, men i stället fräschade vi upp oss och åkte in till Göteborg. Jag ha varit där så många gånger förut, men likt Stockholm hittar man alltid nya platser att se och uppleva. Både jag och dottern såg fram emot en helg bara vi två och det blev en del shopping, strosande längs gatorna och till slut satte vi oss bara ner utanför Trädgårdsföreningen och vilade. Vilken underbar känsla att bara sitta där tillsammans och bara vara. Känna att solen värmde oss, trots blåsten och vi kände lugnet.

Sedan gick vi till Grindstugan, som bara är ett måste att besöka på sommaren. Något gott att dricka och lite tilltugg, långa samtal och en hel del skratt. Det är så underbart med en tonåring som delar sitt liv med mig och vi dessa tider behöver vi varandra som mest. Tacksamheten var stor då kan jag säga. Vi fick en fin stund där i solen och jag tror vi hade kunnat sitta där hela kvällen, men behovet efter mer shopping slog in.

Ensamma i relaxen
Ömma fötter och en trött kropp landade i sängen senare på kvällen. Jag är en riktig hotell-människa och älskar att bo på hotell. Sängen, frukosten och helheten av att bara slippa göra någonting. När vi hade ätit frukost på söndagen hade vi bokat tid i relaxen och överraskningen blev att vi var helt själva därinne. Det blev en del fotografering och en skön och avkopplande stund i bubblet. Vi hade det så trevligt så att vi till och med glömde bort tiden och det resulterade i en sen utcheckning. Det gick så klart bra det också. Ibland måste man få bryta lite på reglerna, eller?

Innan vi lämnade Göteborg hann vi med en runda i Mölndals centrum, en tripp till IKEA och sedan styrde vi kosan hemåt igen. Jag kände en stunds lättnad och en skön paus att bara få andas. Hänga med någon jag älskar och bara få se något annat. Bättre än så blir det inte. Det gäller att hitta de där hålen att finna ro för att sedan kunna orka lite till igen. Vi gjorde något stopp på vägen hem också, men det får jag ta senare. Just nu vill jag bara känna efter att denna helgen var en bästa på väldigt länge och jag behövde den. Göteborg är vackert och det bjöd på fint väder och en skön stund för oss. Får tacka min fantastiska dotter för en helg jag aldrig glömmer.


Kram Mina


Gillar

Kommentarer