Blandade känslor efter avslutningen

I går borde jag känt mig lättad och stolt, men det var med blandade känslor jag slog upp ögonen för att inse att det inte alltid blir som man har tänkt sig. Frågan är bara om det gör något?

Stort tack till alla er som peppade mig när jag satt i klistret med min sista uppgift. Tyvärr räckte det inte hela vägen denna gång och jag har insett att det inte är hela världen. Någon gång ska man misslyckas också och det man inte gör i dag går att rätta till i morgon, i alla fall om det inte handlar om liv och död.

Blandade känslor efter avslutningen
Dagen var kommen och det skulle känns som ett lättnad att vara klar med ytterligare en termin. Den sista terminen med heltidsstudier och det skulle äntligen vara dags att knyta i hop säcken. Just nu skulle jag ha njutit av att vara KLAR, men det blev inte alls som jag hade tänkt mig.
22.44 i tisdags insåg jag min egen begränsning och då gav jag upp. Ja, ni läste helt rätt. Där och då insåg jag att det inte var värt att pressa sig till gränsen bara för att hinna färdigt. Då kom tankarna om misslyckande och jag kan lova att det kändes väldigt surt att inte klara av den sista uppgiften i tid. Att GE UPP är inte riktigt min grej.

När jag satt där mitt i kaoset insåg jag att det handlade inte om liv och död. Det handlade inte ens om att klara min examen. Detta vara bara en utfyllnadskurs för att jag skulle kunna plugga på heltid även under våren. Vad spelade det då för roll om jag inte klarade den just då? När det gäller uppgifter får man alltid en ny chans att lämna in den och när jag senare under dagen i går fick ett mail från min lärare kunde jag släppa det i vetskapen att jag bara kan göra klart uppgiften och lämna in den, då blir det enbart en sen inlämning. Vad gör väl det?

Den vände fort
Från ett misslyckande och en uppgivenhet till en stor glädje. Ja, det vände verkligen fort och i ett vips hade jag glömt att jag inte klarat av en sak. Då kom nämligen slutbetyget på kursen i kreativt skrivande och jag kunde bara klappa mig själv på axeln. Där och då visste jag att jag hade min examen klar. Alla kurser som ska räknas in i min examen är avklarade och nu återstår bara att ansöka om examen. Hur märkligt känns inte det?

Jag kan nu äntligen plocka ut en examen efter flera år slit och det känns så vansinnigt skönt. Jag gjorde det!
Att jag behöver skriva min uppgift i efterhand och lämna in den känns nu helt ok. Det gör inget och kanske är det bra att inte lyckas med allt. Det gav mig en reflektion över vad som var viktigt och målet dessa tre år har hela tiden varit examen. I går kväll unnade jag mig lite gott att äta och ett glas bubbel bara för att fira lite. När allt har sjunkit in och tillfälle ges ska jag fira detta lite mer ordentligt med mina nära och kära.
Skål för dessa tre år! Många gånger har jag tänkt att strunta i allt, men det gick vägen. Nu blir det nya utmaningar och man vet aldrig om det blir mer studier framöver. Just nu ska jag bara njuta ett tag av detta!
.

Kram Mina


Gillar

Kommentarer

2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,

Klart du ska fira 😊 du har kämpat . Ibland blir det inte som man tänkt men man ska aldrig ge upp utan man måste kämpa 👍..

nouw.com/2barnsmammaochfru
minasvarld
minasvarld,
Ibland får man ge upp och släppa lite på den press man har. Bara för att orka med det senare 😊
nouw.com/minasvarld
Hannas krypin,

Stort grattis till din examen, så grymt skönt att äntligen vara klar med dina studier. Jag förstår att du först kände det som ett misslyckande. Det är inte kul att känna att man inte klarat av en sak. Men så bra det löste sig med att du får chansen att göra klart även den kursen och lämna in uppgiften senare, Fira nu och njut! Det är du värd.

hannafialotta.blogg.se
minasvarld
minasvarld,
Tack fina du <3
nouw.com/minasvarld
Marlene,

Stort grattis!!!

fdensammamamman.se/
minasvarld
minasvarld,
Yasminegill
Yasminegill,

Så skönt att det vände och stort grattis till examen. Gött att kunna lämna in senare ibland får man ge upp lite det är mänskligt. Stor kram

nouw.com/yasminegill
minasvarld
minasvarld,
Stort tack fina du <3
nouw.com/minasvarld
Fnulan,

VÄRLDENS STÖRSTA GRAAAAAAAAATTIS!!!!!! Så underbart för dig, njut nu och försök släppa det negativa med pluggandet. Nu ska du skörda frukt <3

www.fnulan.se
minasvarld
minasvarld,
Tack fina du <3
nouw.com/minasvarld
corkystyle
corkystyle,

Stort grattis till dig! Som du skriver är det inte värt att pressa sig då det inte gäller liv eller död. Att du klarat dessa tre år visar på en riktig kämpar glöd. Låt aldrig den försvinna. Åter igen bra jobbat!

nouw.com/corkystyle
minasvarld
minasvarld,
Stort tack fina du <3
nouw.com/minasvarld
ullie,

men åh heja dej va skoj grattis . ja man ska va stolt det går att fixa då man har tid o ork heja dej

weberskold.se
minasvarld
minasvarld,
Stort tack fina du <3
nouw.com/minasvarld
Kamillas ,

Grattis till examen. Vad gör väl det om du behöver komplettera på en uppgift? Den är inte hela livet utan bara extra som du sa. Så sluta se det som ett misslyckande utan bara ett sätt att göra ännu bättte

kamillaskamera.com/
minasvarld
minasvarld,
Nej, det känns helt ok just nu <3
nouw.com/minasvarld
Diana Saelöen ,

Stort grattis till att kunna hämta ut examen, du har gjort ett superjobb och är väl värd att fira - att du behöver lämna in uppgiften i efterhand är väl bättre än att lämna in en i tid som man inte är nöjd med. När min dotter var yngre hade hon ofta stress inför tentamen och prov och jag sa till henne så många gånger att världen går inte under om du misslyckas en gång eller två för den delen - när det sedan kom ett tillfälle då det inte gick som hon önskade frågade jag henne bar - gick världen under? har du förstört din framtid - NEJ...bara att ge det en ny chans - precis som du gör! Heja dig

nouw.com/fibrolivet
minasvarld
minasvarld,
Stort tack fina du <3
nouw.com/minasvarld

Grattis till examen och tänk ändå att det är så där man fungerar. Även jag. Jag är som dig och fokuserar oftast på att ett misslyckande ska vara så värdelöst. Vad nu ett misslyckande är? Att man inte orkar, att man inte ser sina begränsningar. Där och då tycker jag ändå det är fantastiskt att du gjorde det, tog dig ur den dåliga spiralen och vågade klappa dig på axeln och ta vägen av att du är bra som du är. 😊

www.saramadeleine.se
minasvarld
minasvarld,
Stort tack fina du <3
nouw.com/minasvarld