Börja med ett tomt blad

Sista veckan i december och även sista veckan på detta år. Ett helt år har passerat och jag kan inte riktigt tro att det är sant. Vad hände med tiden och vad hände med allt det där jag skulle göra dessa dagar?

Mycket som ska klaras av innan året är slut, men det är enbart för att jag vill det och vill kliva in i det nya året med ett tomt blad. Vore det ändå inte skönt att kunna påbörja en ny resa nästa år?

Börja om med ett tomt blad
Jag är mitt uppe i avslutandet av gamla surdegar som ska lämnas in i skolan. Trista uppgifter som jag kommit efter med och det har gått segt kan jag lova. Känner att kroppen inte orkar med och började gårdagen med att nästintill svimma i duschen. Den gången gick det bra, men jag hade en dimma i huvudet hela dagen och både jobbet och studierna knackade rejält. Ett tomt blad där är inte lika positivt som att börja ett nytt år med det samma.

Det fanns mycket jag planerat denna sista vecka på året, men mycket av det blir bara inte av. Jag skulle måla, men jag hade tydligen glömt färgen ute på balkongen och då hade den frusit. Det får bli en tur till affären och köpa en ny färgburk helt enkelt. Sedan skulle jag röja i förrådet, men dit har jag inte ens kommit ännu. Kroppen skriker stopp och det gör mig oerhört frustrerad kan jag lova. Såg framför mig hur bra det skulle bli att kunna ta hjälp av pappa när de är här och kunna bära lite tunga saker. Hoppas vi kan komma ner dit i dag och få undan en del.

Kan inte avsluta allt
Jag kommer inte ha möjlighet att avsluta allt jag vill innan det nya året tar vid, men jag ska göra mitt bästa för att hinna med så mycket som möjligt. Jag jobbar hemifrån på förmiddagarna och sedan vill jag få mer gjort. Om jag bara hinner med två av tre skoluppgifter denna vecka så blir jag riktigt bra. Källarens röj hade varit skönt det också då det ingår i mitt börja om på nytt projekt. För visst vore det ändå skönt att skaka av sig gammalt skit och kunna gå vidare. I morgon kommer en text om mina tankar inför det nya året så det blir en fördjupning av det där.

I stället gör jag mitt allra bästa för att få huvudet att samarbeta med mig. Jag vill för mycket igen och sista tidens stormiga händelser tar min energi och gör mig oerhört trött. En gång utbränd alltid bränd känns det som just nu, men det ska inte få knäcka mig. Jag ser en ljusning, även om den är liten. Däremot vågar jag inte tro på någonting längre samtidigt som jag ändå måste tro. Kanske hinner jag med att få bort en del saker där nere i källaren som jag inte behöver längre. Saker som jag ska slänga, skänka eller rent utav sälja. Det vore väl en bra start att med det tomma bladet eller platsen kliva in i någonting nytt.

Hur känner ni så här sista veckan på året, har ni något som ni verkligen vill göra innan det nya året börjar?

Kram Mina


Gillar