Brutna löften är inget för mig

Alla dessa löften vi ger oss själva och alla löften vi ger andra. Utan att de betyder något lovar vi saker. Vad är det egentligen för mening med det?

Nyårslöften kanske är det viktigaste målet för många när 2022 är inlett, men för mig betyder inte dessa löften någonting. De är som alla andra löften alldeles för enkla att bryta vilket skapar besvikelse.

Brutna löften är inget för mig
Under 2021 lärde jag mig mycket jag kommer bära med mig resten av livet. Jag skulle så gärna vilja gå till botten med det, men det spelar inte längre någon roll. Gjort är gjort och kommer aldrig tillbaka. Det ändrar ingenting att stöta och blöta det, vilket i stället ger mig en möjlighet att vända om och gå åt andra hållet. Lägga det bakom mig och än en gång börja om. En av sakerna jag lärde mig under förra året var just hur enkelt det är att bryta ett löfte, ett löfte om ärlighet och respekt.

Själv är jag en sådan person som försöker hålla vad jag lovar, men det faller sig inte naturligt för alla tydligen. Därför inleder jag året med att skrota alla nyårslöften, vilket i stället ger mig chansen att bygga upp sunda mål i stället. Mål är inte lika hårda och när jag menar mål i detta fall så handlar det om mål som ska få mig att må bättre, inga mål för att göra mig stressad. Brutna löften är inget för mig för det har jag fått nog av.

Mål för välmående
Det allra viktigaste för mig detta är att få må bra. Det finns inga självklarheter har jag fått lära mig och det finns tydligen nivåer i helvetet också. En sak är i alla fall säker och det är att ingenting är evigt och det sista som överger oss är hoppet. Det kan jag leva länge på och nu vill jag att vägen mot lyckan ska finnas framför mig. Därför handlar alla mina mål om välmående.

Jag vill bli snällare mot mig själv och inte ställe orimliga krav. Jag vill träna för att må bra. Få tid för mig själv och mitt skrivande. Fotografera mer. Umgås mer med mina vänner. Tänka mer på mig själv. Upptäcka nya saker. Njuta mer av livet och framförallt, våga leva livet fullt ut igen. Det var alldeles för längesedan som jag tänkte på mig själv och faktiskt tog mig tiden för att få veta vad just jag mår bra av. Mitt i allt som varit har jag förlorat mig själv och nu är det dags att hitta tillbaka.

Jag vill lova mig själv en massa saker, men tänker inte göra det. Att vara snällare mot sig själv är det finaste vi kan göra för oss själva. Jag har inte kommit så här långt för att bli likgiltig och ge upp mig själv. Nej, jag ska vinna detta och en dag kommer jag stå där och skratta. En av de viktigaste sakerna i livet är att få skratta och njuta av livet. Därför blir det största och viktigaste målet 2022 att få må bra igen för att kunna LEVA.

Kram Mina


Gillar