Dags att sätta punkt för höstterminen

Vårterminen har börjat för många men jag är inte ens klar med höstterminen. Det ska det nu bli ändring på tycker jag

Det känns märkligt att sitta här och avsluta höstterminen när barnen redan börjat vårterminen men trots allt så är det vad jag gör i dag. Hade lite panik i början av veckan när jag insåg att det var tre uppgifter som skulle in i dag, varav en som jag helt missbedömt och som var betydligt större än vad jag trott från början. Det blev ett hastigt uppvaknande och en spurt för att åtminstone försöka bli klar i tid. Att jag dessutom lyckades boka in fyra möten och en jobbkväll på det kanske inte var så smart men här sitter jag nu och måste finna mig i det. Dessutom ska jag bort i kväll och just nu känns det inte så smart men den här kvällen tänker jag absolut inte avboka för den har jag sett fram emot länge.

I dag är då alltså dagen D, inlämning, avslutning och väntan på poäng och betygsättning
Jag har inte under mina två år som student missat en enda deadline, inte en enda tenta eller för den delen fått underkänt en enda gång och jag tänker verkligen inte få det nu heller. Jag vägrar!
Det är bara det att jag slitit hela veckan med två uppgifter som var riktigt roliga att göra, de är inlämnade och klappade och klara men den här sista får jag bara inte till. Det vill sig inte och att försöka skapa något kreativt och bra för den delen med den pressen kan lätt sluta i totalt hjärnsläpp. Jag vet att jag jobbar väldigt bra under press och jag vet även att jag skriver riktigt bra när jag MÅSTE men jag börjar tvivla på detta. Vill så gärna avsluta kurserna i dag, den ena är i och för sig klar och där väntar jag på bedömning men denna känns som att jag kommer falla på målsnöret på.

23:59 i dag är det deadline så egentligen har jag tid på mig och jag har i alla fall kommit en bit, så det kanske går trots allt.
För hur svårt ska det egentligen vara att skriva om en berättelse med ett nytt perspektiv när man bara har några timmar på sig?

Ny termin, nya utmaningar

Den nya terminen får jag vänta en vecka på men den ser jag verkligen fram emot. Skrivprojekt och manusbearbetning, hur kul låter inte det? I min lilla värld låter det som det roligaste man kan vara med om och tänk att jag ska få göra detta på heltid under våren. Det är nästa så att jag blir rörd men det väcker även tankar. Vad har jag nu för anledningar att inte skriva och hur ska jag verkligen hitta ron för att göra det?
Så nu vill jag lägga en riktigt rolig termin bakom mig. För trots alla personliga svårigheter jag haft under hösten så lyckades jag trots allt plugga 150 % och faktiskt klara mig hela vägen fram. det är något att vara väldigt stolt över, vilket jag också är.

Kanske kan det bli något av mig i frantiden trots allt. Kanske kan jag lyckas med detta.
Det gäller bara att våga tro på sin egen förmåga och våga utsätta sig för det där jobbiga. Våga chansa för att kunna komma dit man vill, för vad är det värsta som kan hända? Jo, visst kan man misslyckas men då har man i alla fall försökt.

Hej då höstterminen, oj vad kul vi haft men nu ör det dags att ta farväl och gå mot nya mål. Tack och hej men även välkommen en ny termin med utmaningar som jag bara längtar efter att sätta tänderna i.

#kreativtskrivande #universitetsstudier #personligblogg


Gillar

Kommentarer

Sannaevelyne
Sannaevelyne,
Håller alla tummar för dig och att du klarar din deadline! Och vad kul att höra att du ser så mycket fram emot vårterminen - då är du ju verkligen på rätt plats 😊😍
nouw.com/sannaevelyne
minasvarld
minasvarld,
För första gången på två år missade jag deadline.
nouw.com/minasvarld
Vilken fullkomlig glädje här i inlägget. färst vemodet inför denna deadline förstås. Men mot slutet du låter så otroligt förväntansfull vilket är helt underbart att läsa 😊
www.saramadeleine.se
minasvarld
minasvarld,
Kul att höra <3
nouw.com/minasvarld