Den vi blir

Vi alla förändras genom åren. Åldern tar oss åt olika håll, men det är händelserna och personerna i livet som gör oss till dem vi blir. På gott och ont ska tilläggas. Personer kommer in i våra liv av en anledning och många gånger förstår vi inte ens varför.

Detta har jag skrivit om innan och jag tror jag skulle kunna beröra det hur mycket som helst. Jag är en analytiker som tycker om att fundera på hur just människor berör oss i livet och vad de gör med oss. Då skrev jag om Djupa samtal och i dag tänkte jag spåna vidare på hur just människor som kommer in i våra liv gör oss till dem vi är idag.

Den vi blir
Vi alla stöter på en rad olika människor i livet och utan dessa människor skulle livet inte vara vad det är. De har format oss till dem vi blir och dem vi är i dag. Det kommer ständigt in nya människor och många gånger behöver vi vara öppna för att låta dem komma in i våra liv. Jag tror på att alla människor som kommer in i våra liv har en mening med att finnas där. De kommer tillfälligt och bara visar sig eller så kommer de och förblir kvar. Vi kan tro att vi är klara med vissa människor, men hur vi än väder oss för att låta bli att tänka på dem så finns de där. Varför då?

Vill de eller någon annan säga oss något. Tänk att vissa människor kommer in i vårt liv och stannar för evigt kvar i våra hjärtan, vare sig vi vill det eller inte. Jag tror det är viktigt att komma ihåg att vi måste låta dem ta just den platsen, men ändå inte hindra oss från att leva. Vissa människor kryper under vårt skinn och förblir kvar där för alltid. De människorna ska man vara rädd om och en dag kommer vi att förstå varför just de människorna kom in i våra liv precis när de gjorde. Just de människorna är med och gör oss till den vi blir.

Var rädd om de viktiga
Jag vet varför vissa människor kommit in i mitt liv. Vissa har gjort det för att ge mig något bra och även för att lära mig något. För att visa mig hur jag ska kunna leva och för att jag ska gå vidare för att ta vara på just livet. Det är lätt att söka efter orsaker till att saker blir som de blir och visst finns det alltid en anledning till dem. Oftast är det människor som är inblandade och då kan vad som helst hända. Tänk vad mycket man lärt sig av andra genom åren. Hur mycket de gjort livet bättre och även för att visa oss att vi är värda bättre. Läxorna vi lärt oss har vi gjort för att andra sårat oss eller för att vi valt en viss väg i livet.

Vad vill jag då säga med detta?
Var rädd om de människor som ni känner betyder någonting. De finns inte alltid där och man ska inte ta någon för given. Låt de där människorna som berör er få finnas där tills ni vet just anledningen till att de gör det. Jag kan många gånger bära på en känsla som jag tror är sann och många gånger har den visat sig vara det. När det kommer till mig själv är det svårare, men jag har lätt att se det hos andra. Var rädd om de som är viktiga i livet och framförallt var snäll mot dig själv. Helt plötsligt kan vad som helst hända och det är något jag lärt mig senaste året.

Jag är där jag är idag och detta tack vare mina egna beslut, men även på grund av de människor som kommit in i mitt liv. Personerna har gjort mitt liv till vad det är, på gott och ont. Jag vill minnas lärdomarna som just lärdomar, för de har fört mig vidare. Det bra glömmer jag aldrig och i vissa fall kan man plocka ut det bra ur något som slutade dåligt. Jag väljer att fortsätta tro på de känslor som bär mig framåt och välkomnar nya människor i livet. Det bästa har ju inte hänt ännu och jag vill fortfarande vara lyhörd för att få veta vad det är.

Kram Mina


Gillar