Det är bra med erfarenheter

En stapplande start på höstterminen blev det, men vilken tur att jag varit med förut. Annars hade jag inte klarat det alls.

De första två uppgifterna är inlämnade och det var med nöd och näppe som de kom in i tid. Det fick mig att fundera på när jag först började studera och hur det var då. Tänk vad mycket man ändå lärt sig på den här tiden.

Det är bra med erfarenheter
Jag kommer aldrig glömma min första termin på universitetet. Allt gick fort och jag kastades in i det snabbt. Mängder med texter som skulle läsas och mängder med texter och analyser som skulle skrivas. Jag hade noll koll och klarade knappt av vissa uppgifter, men med tiden blev det enklare. Det märker jag nu.

Ska ärligt erkänna att jag inte lagt så mycket tid på mina studier denna termin. Den har inte pågått länge, men det har redan varit två inlämningar. Inlämningar som jag klarat, men som kommit in på ren vilja. Det kändes som en enda lång radda av ord där jag ordbajsat i båda uppgifterna, men det gick vägen. Allt detta på grund av att jag lärt mig saker innan. Utan mina tre tidigare år på universitetet hade jag aldrig klarat de här uppgifterna så enkelt. Det är något att bära med sig.

Trist början, men det blir bättre
Det är alltid lite stapplande i början av en kurs och denna är precis som alla andra. Uppgifterna är lite tråkiga och om jag fick skulle jag gärna hoppa över delkurs 1 och hoppa direkt på det roliga. När man läser kreativt skrivande vill man så klart skapa och början innebär mest analys. Det måste klaras av det också, men de diktanalyser som återstår kommer att bli tuffa för mig. Så många dikter jag tidigare analyserat i kurser och aldrig riktigt gillat. Där får jag ta vara på de gamla erfarenheterna och bara göra uppgiften.

Skönt när man har nytta av saker man gjort innan. Det gör allt mycket enklare och när jag väl är klar med denna delkurs då börjar det roliga. Processkrivande och egna texter att skapa. Får en skön känsla i kroppen när jag tänker på det och då blir det att lägga betydligt mer tid på detta för att det ska bli bra. Så länge rider jag på mina erfarenheter och gör det jag måste med hjälp av dem. Det känns ändå ganska skönt. Det ska nog gå bra det här också till slut.

Kram Mina


Gillar

Kommentarer