Det är något som inte stämmer

Det är en hemsk känsla att få för sig att någonting inte stämmer. En vidrig känsla som känns i hela kroppen och stör livet. Att känslan sedan visar sig vara sann är om möjligt ännu värre.

Som en rysning genom kroppen eller bara en ond aning. Vi skrattar bort den och tror vi blivit galna, men någonstans där inne gror någonting som ska visa sig vara något som förändrar våra liv. Kanske hade vi inte så fel ändå och vi borde kanske ändå ha litat på magkänslan.

Det är något som inte stämmer
På grund av allt som hänt i i livet har jag svårt att kunna tro på någonting. Jag har svårt att tro att saker ska gå bra och jag har svårt att tro att saker ska hålla. Inte ens det jag alltid trott på är självklart för mig längre. I lyckliga stunder har jag unnat mig själv att njuta och sedan har allt raserats. Vad kan det betyda?

Många gånger i mitt liv har jag känt att saker och ting inte står rätt till. Jag har känt onda aningar och jag har känt på mig att något inte stämmer. Det har skrattats bort och jag har känt att jag som vanligt har haft fel. Ständigt jag som tror saker som inte stämmer, eller?! Att bära på en känsla av att saker inte står rätt till är oerhört tung och kräver tonvis med energi. Den känslan har jag burit på många gånger och jag har ofta känt att det är något som inte stämmer, men har jag haft fel?

Rätt många gånger
Känslomänniska som jag är känner jag mycket, hela tiden och i allt. Det innebär även att jag känner på mig saker. Det har även hänt att jag känt på mig att saker ska hända och sedan gör de det. Att i stället bara gå runt och ha en olustig känsla i kroppen är en helt annan sak. Den skaver och finns där hela tiden utan att man egentligen vet varför. Under en längre tid har jag gått runt med denna obehagskänsla. Tystnaden kom och stämningen blev konstig. Jag kände i hela min kropp att något inte stämde och jag skrattade bort det för att slippa känna.

Flera gånger nämnde jag att jag kände att något inte stämde och när sanningen kom fram förstod jag vad det var jag känt under en längre tid. Det stod inte rätt till och när jag insåg det anade jag inte hur illa det stod till. Det är en vidrig känsla att få saker kastade i ansiktet och det är vidrigt att någon drar undan mattan helt under fötterna. Att bli lurad är bland det värsta man kan uppleva. Vidrigt och oerhört kränkande. Känslor som är svåra att bära och jag visste inte då hur det skulle påverka mig. I dag vet jag bättre!

Jag vet att jag inte hade kunnat göra något annorlunda. Förutom då att misstrott allt och alla, men så kan man inte leva. Jag är en person som vill tro gott om människor, men jag ska ärligt erkänna att jag har förändrats. Idag litar jag nästan inte på någon för det gör för ont. Att känna att något inte stämmer är en tung känsla, att sedan få det bekräftat och inse att det inte kan bli värre är den värsta känslan. Genom livet bär jag med mig denna känsla och att ändå veta att det inte är mitt fel är viktigt. Jag har många gånger trott det, men jag vet att jag bara gjort mitt bästa. Den känslan är lite lättare att bära än att bära känslan av att det är något som inte stämmer.

Kram Mina


Gillar