Det bästa har inte hänt än


Det låter så klyschigt att kliva in i en nya vecka och se alla nya möjligheter men vad har man för val?
Jag lägger en bra vecka bakom mig och kliver vidare. För jag måste se den som bra trots allt, förutom vissa fall rakt ner i en grop men de där rasen hör till livet. Det finns inte en enda människa som kan säga att alla dagar i livet är bra och att man är lycklig hela tiden, för ingen är det. Det är bara en fasad vi bygger upp runt oss själva för att slippa alla frågor från omvärlden.

Att välja det positiva tänkandet är något vi alla borde göra för vem vet vad som väntar oss bakom knuten. Det bästa har antagligen inte hänt ännu och kanske finns vändpunkten där precis framför oss. Med risk för att låta flummig så finns det mycket mer i livet än vad vi redan upplevt och då kan det kännas konstigt, för jag har redan upplevt massor med bra saker.
Den största dagen i mitt liv trodde jag var när jag blev mamma för första gången och att dagen då mitt andra barn föddes var lika stor, det kunde jag aldrig föreställa mig men så var det. Vad ska man kunna uppleva i livet som är större än det?

Sol i sinnet
Livet är vad vi gör det till och även om förutsättningarna kanske inte är de bästa så går mycket om vi bara vågar stå upp för oss själva och kämpa för det vi tror på. Jag har nämnt många gånger de senaste månaderna att jag fått kämpa med näbbar och klor för saker i livet och i många fall kände jag för att bara ge upp och låta livet rasa helt men mitt i allt insåg jag att allt inte är evigt och det faktiskt kommer ett ljus till slut. Vi går mot ljusare tider och solen tittar fram då och då, det gör att allt blir enklare och sinnet blir gladare. Det hjälper oss att blicka framåt och jag har insett att ljuset har blivit allt viktigare för mig för att kunna fungera.

Denna vecka tänker jag behålla solen i sinnet för att få ut det mesta av den och jag hoppas att det hjälper. Jag har bestämt mig för att jag ska inte låta allt negativt få förstöra min fokus och istället tänker jag ta för mig av det som kommer till mig i stället. Jag är trött på att vänta på att livet på något sätt ska starta igen och nu vill jag bara njuta av dagarna när de kommer. När man ser att saker fungerar behöver man kliva till nästa nivå och det gör jag i dag. Nu får det vara slut med jobbiga saker, nu vill jag se solen och njuta av den.

Missa inte något
Om det bästa inte har hänt ännu, vad kan man då förvänta sig? Går det att uppleva något större än när barnen föds?
Det är mycket möjligt och jag väntar spänt på vad det kan vara det vill jag lova. För är det något jag vet så är det att jag vet ett antal saker som jag vill uppleva i livet, saker som jag vill göra och det bästa i livet måste trots allt vara att få se sina barn växa upp till starka individer som kan stå upp för sig själv och sina drömmar. Det ger mig gåshud!

Vad det nu än är som väntar där bakom knuten så tänker jag inte missa det genom att gräva ner mig och säga nej till saker. I stället ska jag försöka ha ett öppet sinne och ta vara på de möjligheter och tillfällen som ges. Jag har inte stridit så här mycket i livet för att bara lägga mig ner och låta livet passera framför mig. Nej, jag vill uppleva ALLT och jag vill verkligen inte missa något. Jag vill vara där när det bästa händer och jag ska banne mig njuta av det.

Med dessa ord inleder jag denna vecka, en vecka som jag vill tro på att den ska bli bra.


Kram Mina


Gillar

Kommentarer

seagullcrying
seagullcrying,
Bra inställning till veckan ändå, läste en quot häromdagen också som lät drt finns två dagar man inte kan göra något åt, gårdagen och morgondagen
nouw.com/seagullcrying
minasvarld
minasvarld,
Så sant! Det gäller att ta vara på just denna dag för det kan vara den dagen då livet bara gnistrar <3
nouw.com/minasvarld
mcsoderholtz
mcsoderholtz,
Försöker också att börja se saker mer positivt och inte tänka så mycket på saker som inte är bra. Är annars expert på att överanalysera saker men för mitt eget bästa försöker jag att trycka bort vissa tankar 😊
nouw.com/mcsoderholtz
minasvarld
minasvarld,
Jag är också experten på ältande och överanalys men det hindrar mig i livet och jag försöker verkligen låta bli så gott det går men det är inte enkelt.
nouw.com/minasvarld