Det bästa i livet är gratis

Vi spenderar flera tusentals kronor på dyra semestrar till vackra resmål och glömmer oftast bort vad som finns bakom knuten där vi bor. Vackra vidder, spegelblanka hav och härliga vandringsleder. Är man en älskar av havet precis som jag är det helt fantastiskt att bo där jag gör.

Senaste veckorna har utflykterna varit många och det är jag tacksam över. Vad ska man göra när det inte finns så mycket annat att göra än att bege sig ut och njuta av det fina som finns i närheten. Även om man varit på samma plats flera gånger innan finns det alltid något nytt att upptäcka.

Pärlan Nynäshamn
Jag bor i en skärgårdskommun i södra Stockholm och kan lätt ta mig till havet med bilen på 15 minuter. Det finns mängder med ställen vid havet att besöka och det är lätt att ta sig ut i skärgården med båt. Dessutom är det inte långt till mängder med andra ställen att besöka i grannkommunerna och det klagar inte en havsälskare som jag på. En av de ställen jag gärna återkommer till är Nynäshamn. Orten vid havet med alla dess tillhörande öar, underbara hamn och fantastiska klippor att hänga på.

För ett tag sedan satt jag och dottern hemma och hade tråkigt. Vi behövde hitta på något och gjorde oss i ordning och satte oss i bilen. Vart vi skulle visste vi inte men vi styrde kosan just mot Nynäshamn och när vi kom dit var valet enkelt. Ringvägen är och kommer alltid att vara en favorit i Nynäshamn både för mig men även för många andra. Att kliva upp på klipporna och titta ut över havet är en alldeles speciell känsla och jag önskar att jag kunde vara där en stund varje dag för att hämta energi. Bilderna får tala sitt tydliga språk.

Det bästa är gratis
Att vara på denna plats och se allt detta vackra är gratis. Det finns nära och den energin jag får av det är svår att beskriva. I dessa tider när vi inte kan resa som vi gjort tidigare är jag tacksam över att jag bor där jag gör. Nära havet och alla dess fantastiska platser som finns att besöka. Känslan av att titta när solen glittrar i havet är magisk och jag får aldrig nog av den. Jag skulle lätt kunna bo på den där klippan och vakna till denna utsikt varje morgon, tänk vilken energikick det skulle vara.

Kanske är det vad vi alla borde göra. Se oss om och upptäcka vad vi har bakom knuten. Allt det vackra som vi oftast tar för givet och som alltid finns där. I dessa tider när vi ska stanna hemma och inte resa överallt är det just dessa platser som ger oss den energi vi behöver för att orka. Alla de många vackra platser vid havet, i skogen eller f��r den delen i staden. det är vad vi har tillgång till just nu och det är lika bra att njuta av det fina som finns i närheten.

Gillar

Kommentarer

Emma ,
Vilken fin text! Det behövs en påminnelse ibland om allt det vackra omkring oss. Jag bor ett par timmars bilresa från fjällen och åker dit alldeles för sällan. Men i sommar ska det bli av!
www.emmaohman.se/
seagullcrying
seagullcrying,
Håller verkligen med, så onödigt att lägga flera tusen kr när Sverige är så otroligt fint! Ja och min sambo har lovat varandra att faktiskt göra mer saker som inte kostar massor med pengar även efter krisen är över
nouw.com/seagullcrying