Det finns i detaljerna

Då var det dags igen!
Förra veckan blev inte alls som jag hade tänkt mig, därför började jag tidigt denna vecka och försökte fånga så många detaljer som möjligt. Det kan handla om att se det lilla i det stora eller så gäller det att komma så nära som möjligt.

I bland blir det inte alls som man tänkt sig och det skedde förra veckan. Jag hade en plan, men den sprack och utmaningen blev inte alls som jag hade tänkt mig. Skuggor ute och inne blev ett misslyckande, men tjusningen med en sådan utmaning är att det bara är att prova någon annan gång igen.
Denna vecka var jag inte begränsad till att finna det rätta ljuset. Det blev mer att använda djupet i synen för att hitta de rätta motiven.

Det finns i detaljerna
Denna typ av fotograferingar är något som jag gör ofta. Har jag kameran eller mobilen med mig på promenaden, vilket jag alltid har, så finns det detaljer i allt som är intressant och roligt att fotografera. Zooma in och zooma ut. Komma så nära som möjligt eller bara låta det vara som det är. Det finns mängder med sätt att ta sig an denna utmaning och tolkningarna kan bli många.

Detaljer är ett brett begrepp. Det kan innebära att man vill visa det viktiga i bilden eller bara gå närmare en detalj på exempelvis en spegel. Eller varför inte knapparna i en skjorta eller något annat som sticker ut i den miljö du befinner dig i. Det handlar ganska mycket om en skaparlust när man ska fånga detaljer och många fotografer jobbar ganska mycket med just detaljerna.
Personligen är det just detaljerna som även jag gillar att framhäva och om jag tittar tillbaka på bilder jag tagit tidigare finns det mycket detaljer jag velat fånga och i många fall har de även hamnat där omedvetet. Även betraktaren kan se detaljer som fotografen själv kanske inte tänkt på från början.

Detaljer överallt
Som ni förstår så finns det detaljer överallt och det gäller bara att se dem. Denna vecka för mig har varit rolig i sökandet på detaljerna och denna utmaning har varit riktigt rolig. Den har triggat min skaparlust och jag gillar att komma nära när jag fotograferar, trots att jag även gillar att fotografera vyer. Det roligaste jag vet är att fotografera människor och även där kan man få in detaljer genom att fokusera på ögon eller händer. Detta är en bråkdel av de bilder jag tagit denna vecka och kanske får jag möjlighet att publicera fler längre fram.

Nästa veckas utmaning
Dags igen för en ny utmaning och nästa vecka kommer det ytterligare en ny. Snart är det även dags för mig att börja fundera på vad det ska finnas med för utmaningar under april. Så kul detta och jag hoppas att även ni gillar det.

Vatten blir det nästa vecka och det är ju en av mina favoriter. Som den havsälskare jag är åker jag mer än gärna till havet och fotograferar vatten i alla möjliga olika vinklar. Däremot har jag tänkt mig att experimentera lite med vatten hemma också. Gick en fotokurs för några år sedan där man skulle fotografera vetten och jag tänker damma av de idéerna en aning. Bara fantasin sätter gränser när vi fotograferar.

Har ni något roligt tema eller en utmaning som jag kan addera till min lista tar jag mer än gärna emot förslag. Jag gillar utmaningar och min lista blir aldrig full. Stort tack till alla som bidragit och fyllt på min lista med roliga teman, dessa kommer jag till i framtiden.

Gillar

Kommentarer