Det viktigaste på julbordet

Mycket på julen handlar om mat och det är aldrig fel.
Men vad äter man på julbordet egentligen och vad kan man
inte vara utan.

Jag började dagen med frukost och jag fortsätter på matspåret och skriver om julbordet också när jag ändå är i farten. Mat är en viktig del i julfirandet och man riktigt längtar efter det hemgjorda julbordet varje år. Eftersom jag numera studerar blir jag aldrig bjuden på julbord av jobbet och då blir det också det enda julbordet på året men alla julbord ser olika ut. Detta är vad jag tycker är viktigast på julbordet.

Vi är ganska traditionella när det kommer till julmaten och har de där traditionella rätterna som är så goda. Janssons frestelse är ett måste och det ska vara mammas frestelse för den är den godaste, prinskorv, hemgjorda köttbullar, varmrökt lax och romsås, värmlandskorv, julskinka, vörtbröd, svampomelett och några goda ostar. Vad mer behöver man?
Säker massor med saker men får jag bara dessa är jag mer än nöjd. Jag brukar ändå äta mest frestelse och svampomelett men det slinker även ner en och annan köttbulle och prinskorv. Nu inser jag att jag helt glömt bort rödbetssalladen som är så god.

Blir nästa mätt bara av att tänka på detta och nu riktigt längtar jag efter att få äta detta goda som man skulle kunna tröttna på för att det är samma varje år men jag tröttnar aldrig. Sedan kommer vi till drycken och det finns bara en sak
att dricka till julmaten tycker jag. Julmust!
Det är något alldeles speciellt med julmust och det är löjligt gott och tur att det inte finns hela året för jag kan inte sluta dricka den när jag väl har börjat.

Glömde jag något?
Det gjorde jag säkert men jag tror det är det viktiga. Sedan har vi så klart sill i olika former men de kommer aldrig på min tallrik för jag är inte vuxen ännu och har lärt mig äta sill. Nubben utgår också för min del för den är inte ens god.
När man sedan passerat matkoman kan det slinka ner en och annan godisbit också men det är ett kapitel för sig.

Vad är viktigast för er på julbordet?

Gillar

Kommentarer

Amandizan
Amandizan,
Jag tröttnar rätt snabbt på julmaten men ändå tycker man den är så god varje år. Janssons är ett måste gravad lax, köttbullar/prinskorv. Rödbetssallad och ända sillen jag äter är senapsill sen även vörtbröd 👌
nouw.com/amandizan
minasvarld
minasvarld,
Det får verkligen inte bli för mycket för då tröttnar jag också
nouw.com/minasvarld
Michelle ,
Julbord är så himla s gott men sen blir man alldeles proppmätt och efteråt vill man typ bara sova 💕 haha
michellefrandell.blogg.se
minasvarld
minasvarld,
Det är den stora neckdelen <3
nouw.com/minasvarld