Djupa samtal om livet

Livet är väldigt närvarande för mig just nu och en av de saker jag uppskattar är att prata om just LIVET. Människorna i livet, relationerna och hur det blir som det blir. Varför det blir som det blir och varför man drabbas av jobbiga saker.

Självklart finns det inga givna svar på varför saker blir som de blir och varför vissa drabbas mer av jobbiga saker än andra. Det finns ingen anledning att spekulera i det, men ibland hamnar man i diskussioner som bara är givande.

Djupa samtal om livet
Jag och dottern hade en givande diskussion häromdagen. att diskutera livet med en tonåring är väldigt kul och frågorna kan bli många. Frågorna kom, den ena efter den andra. Varför det blir som det blir? Varför kommer vissa människor in i våra liv? Varför drabbas vissa mer av jobbiga saker? Förtjänar man att få bli illa behandlad?

Svåra frågor som jag egentligen inte har något bra svar. Förutom den sista då såklart för ingen förtjänar väl ändå att få bli illa behandlad.
Vi drabbas alla olika av elände och vissa känns det som att de drabbas av allt medan andra känns som att de glider genom livet på ett bananskal. Det är inget vi kan göra åt det och när det kommer till människor i livet så dras vi till dem, men vi vet inte varför. Varför ska man egentligen drabbas av människor som försöker kontrollera oss och förstöra vår tillvaro? Varför står vi ens ut med det? Kanske i tron att vi älskar dem och försöker finnas där för dem på något vis. Jag brukar tänka som så att människor kommer in i våra liv av en anledning. Detta skapade en riktigt djup diskussion om livet.

Människor kommer till oss av en anledning
Jag vet egentligen inte vad jag tror på, men en sak är säker och det är att jag tror på ödet. Jag tror inte alls på att allt är förutbestämt och att många saker sker av en slump. Jag tror på att människor som kommer in i våra liv gör det av en anledning. De kan komma in i våra liv för att hjälpa oss, de kan göra vårt liv bättre och de kan lära oss något. Medan de är i våra liv kan det vara jobbigt, det kan vara fint och det kan visa oss vägen åt andra hållet.

Tänk att vissa människor som kommer in i våra liv aldrig försvinner. Även om de inte längre finns där kommer de alltid att ha en liten plats i våra hjärtan. Den där personen som lärde oss vad kärlek var kan stanna i våra hjärtan för alltid. Människor som skapat oreda och gjort oss ledsna kanske kom in i våra liv för att lära oss att vi förtjänar något mycket bättre. Det stärker oss och vi blir redo för någonting helt annat. Det där andra som vi kanske inte sett bakom det första vi trodde på. Små tecken som visar oss vägen och leder oss in på rätt väg. Inget elände varar för evigt och vi måste vara beredda på det fina som kommer i livet.
Tänk när du står där framför den där människan som kommer göra ditt liv till allt du drömt om, då behöver man vara öppen för det.

Kanske är det ändå meningen att vi ska möta dessa människor bara för att få veta vem vi egentligen är och vad vi förtjänar. Vi måste bara våga ta steget och lära känna de där människorna som ska visa oss vägen. Jag har gärna dessa djupa samtal om livet och ser gärna hur människor påverkat oss för att komma dit vi är i dag. Jag är den jag är för att jag varit med om det jag varit med om. Det bästa är framför mig och många fler människor kommer att komma in i mitt liv av en anledning. Det känns ändå ganska spännande!

Kram Mina


Gillar

Kommentarer