Dröm om vad du vill

Många gånger har jag fått höra att jag ska vara mer realistisk. Varför då?
Att drömma är gratis och det spelar ingen roll vad man drömmer om. Drömmar är oändliga och spelar ingen alls roll hur stora de är. Dröm stort!

En etagelägenhet med utsikt över staden. En sportbil. Ett lantställe i skärgården. Ett hus vid vattnet. Ett ekonomiskt oberoende liv. Pengar i överflöd. Dyra kläder. Tusen par skor. Eller varför inte drömjobbet.

Dröm om vad du vill
Mina drömmar är stora och jag har ingen aning om de kommer att gå i uppfyllelse. Drömmarna är också många och många gånger kan de göra att jag får tänka på något annat. Jag vägrar släppa dem och än har jag inte gett upp en enda dröm jag haft. Det är inget som kommer att hända heller. Så länge man drömmer om saker vill man någonting här i livet. Det skapar en målmedvetenhet och det skapar en strävan efter saker. Det håller oss alerta och när man uppfyller en dröm finns det ingen gräns för hur häftigt det är. Dröm om vad du vill!

Jag har alltid drömt om att plugga på universitetet. När jag var yngre blev det aldrig av och sedan kom barnen. Då fanns det ingen tid och sedan rullade tiden på. När jag väl fick möjligheten att göra det kunde jag inte tacka nej. Det skulle bli en termin och sedan hade jag gjort det, men så blev det inte. Det slutade tre år senare med en ny dröm om att ta en examen. När jag uppfyllde den drömmen var jag överlycklig. Det fick mig att drömma ännu mer om saker och där är jag nu. Jag drömmer stort och jag tänker aldrig ge upp.

Listan är lång
Min lista över drömmar är lång och när människor säger att jag ska ha mer realistiska drömmar lyssnar jag inte. Vad spelar det dem för roll om jag drömmer om att flytta till en takvåning på Kungsholmen?
Det kostar inget att drömma och jag lovar att jag inte börjar gråta om den drömmen aldrig går i uppfyllelse. Listan med drömmar kommer att fyllas på och man vet aldrig. Kanske kommer fler drömmar slå in utan att man ens fattar vad som händer. Låt mig få drömma om vad jag vill, mina drömmar får mig att sträva framåt.

Jag vill inte att någon ska ta i från mig mina drömmar. En del av dem har redan gått i kras, men jag har förlikat mig med det. Det måste man göra för att kunna gå vidare. Precis som alla andra har jag en drömbil, ett drömboende och drömmar om att lyckas med mitt skrivande. Det av de drömmarna jag verkligen tror att jag kan lyckas med är skrivandet och det gör jag mitt allra bästa med hela tiden. Hur det kommer att gå har jag ingen aning om, men det får mig att känna mig levande. Jag vill verkligen någonting och kommer aldrig att släppa mina drömmar.

Vad drömmer du om?
Alla drömmer vi om något och jag tycker man ska drömma om vad man vill. Vill du åka till Bahamas får du gärna drömma om det, vem vet kanske åker du snart. Vill du drömma om snabba bilar och rikedom så är det något de allra flesta gör. Vad man än drömmer om så ska man fortsätta göra det. Tänk vad roligt det är att spåra ur i en diskussion om drömmar där man helt plötsligt äger allt och kan göra precis vad man vill. De diskussioner kan bara leda till leenden för drömmar är just drömmar.
Dröm om vad du vill, stort eller smått, det viktigaste är att det går dig att må bra.

Kram Mina


Gillar