Egentid i sjöstaden

Att ha barn är något som verkligen har berikat mitt liv på många sätt och detta är ett av dem. När de ska ha skjuts någonstans och de ber om det så att de slipper åka själva ställer jag gärna upp. Visst går det att åka till vissa ställen kommunalt, eller för den delen de flesta ställen där vi bor men i bland går det mycket fortare att ta bilen och så var det denna gång.

Äldsta dottern skulle till Hammarby Sjöstad för att fixa sina fransar och tidigare bodde denna tjej i Tyresö men nu hade hon flyttat och det blev ett nytt ställe att åka till. Inte mig emot. Jag följde gärna med och tänkte mig en stärkande promenad i lite nya omgivningar, eller nya och nya... Jag har varit där många gånger förut men nu var det flera år sedan och det var kul att komma dit igen.

Att skjutsa skapar tid för mig själv
Det kanske inte alltid är så kul att vara chaufför men vissa gånger vill man gärna ställa upp för att det ska bli smidigare. Däremot finns det andra sätta att se det på och det väljer jag att göra. När hon ska i väg följer jag med och medans hon fixar sitt får jag en stund för mig själv, vilket jag aldrig tackar nej till. Två timmars fri lek på något sätt och det finns värre ställen att spendera några timmar på än i Hammarby Sjöstad. Varje gång jag kommer dit kan jag tänka mig att bo där för att det är så mysigt, även denna gång.

Jag började med en promenad bland husen och hamnade så klart vid vattnet. Jag dras alltid till vattnet och älskar att fotografera vyer över vår vackra stad. Det blev en promenad vid kanalen men slutade så klart på bryggorna och där trivs jag verkligen. Hade däremot kunna tänka mig betydligt bättre väder och sluppit regn och rusk men man kan inte få allt. Det är verkligen så vackert där och tankarna om att få bo där väcktes igen. Är det något som ofta finns i mina tankar så är det att få bo i stan eller nära stan. Det är något speciellt och jag dras liksom dit av någon anledning. Just nu är det så klart inte läge men det kommer en tid senare i livet då allt kan förändras och då får vi se vad som händer.

Fika är aldrig fel efter en promenad
Det blev en riktigt mysig promenad längs vattnet men inte en behaglig sådan tyvärr. Det var blåsigt, regnigt och till och med lite snöigt men det spelade inte så stor roll. Jag behövde promenaden och självklart kan jag tänka mig att åka med henne dit flera gånger och gärna när det blir lite varmare. Kan verkligen tänka mig att sitta på bryggan och fika nästa gång men då ska det vara sol och vår/sommar för då kan det vara riktigt behagligt.

Fika blev det så klart i alla fall för efter en sådan promenad i regn och rusk förtjänar man en varm latte. Hittade ett mysigt fik och satte mig till rätta där med datorn och fick lite jobb gjort samtidigt som jag fikade . Latten smakade ljuvligt och värmde upp mig efter den kyliga utevistelsen. En riktigt mysig lördag måste jag säga och jag fick lite tid ör mig själv att bara fokusera på mig och mina tankar. Det är det som är så härligt när barnen ska i väg på något och det innebär väntetid för då tar man sig själv den där värdefulla tiden att bara varva ner och se något nytt eller i detta fall nygammalt. Det är så vackert i Hammarby Sjöstad och nu blir det fler turer dit, det är jag helt säker på. Dottern ska med alla sannolik dit igen och fixa fransarna och jag hänger gärna med på en lite utflykt. Båda vinner verkligen på detta måste jag säga.

Ta vara på de stunderna barnen ger er att se något nytt. Även om det kan kännas tråkigt till en början att bara följa med och skjutsa så kan det finnas något nytt att upptäcka dit ni ska. Missa inte det!

#personligblogg #nouwbloggare #bestofnouw #hammarbysjöstad #stockholm #stockholmimitthjärta


Gillar

Kommentarer

Amandamalmflod
Amandamalmflod,
gott med lite fika och vad skönt med lite egentid ibland ::)
nouw.com/amandamalmflod
Amandizan
Amandizan,
Låter härligt med en promenad vid vattnet det är alltid så härligt, vattnet är så lugnande på något sätt😊
nouw.com/amandizan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229