Sommarångest och många tankar

Mitt i allt njutande av sommar och värme så kommer ångesten krypande. Inget är som förut och det finns oerhört mycket som ska fungera under sommaren. Då är det lätt att känna sig otillräcklig och vilja stoppa tiden.

Tänk om vi kunde göra det ändå. Stoppa tiden bara för att stanna upp när det är bra och njuta lite extra.

Sommarångest och många tankar
Helgen bjöd på sommarvärme, regn och mera sommarvärme. Trädgården fick sig en rejäl putsning och det kändes skönt. När sedan söndagen började lida mot sitt slut kände jag att sommarångesten kröp över mig. Den efterlängtade årstiden. Min favortitårstid. Samtidigt känner jag bara ångest. Ångest över att den ska passera för fort. Ångest över att bara spendera hela sommaren hemma. Ångest över att jag inte kommer kunna göra någonting av allt det där jag vill för att det finns för många hinder.

Jag drar en djup suck och önskar att saker och ting vore enklare. Att livet kunde le lite mer mot mig och att allt inte vore en kamp. Mitt i allt av att finna sig själv igen då man sprungit vilse helt så är det ganska svårt att leva kan jag lova. Man är fånga i vad alla andra bestämmer och man måste rätta sig efter allt och alla andra för att man är längst ner i behovskedjan. Där kommer sommarångesten in totalt och det skapar många tankar.

Att vilja för mycket
Jag målar alltid upp en bild av hur jag vill att min sommar ska bli. Just denna sommar är oerhört viktig och den bara måste bli bra. Ingen press där alls, men efter förra sommaren så behöver jag verkligen något speciellt. Något bra att bara få njuta av och känna att jag lever. Just nu vill jag stoppa tiden. Jag har svårt att planera saker för jag vill inte att tiden ska rulla i väg för jag vill så mycket.

Jag vill njuta av solen. Besöka mysiga platser. Umgås med människor och prata om livet. Jag vill bada. Sola. Äta gott. Skåla i solnedgången och jag vill känna att jag lever på riktigt. Stunder av lycka behöver jag för att känna att livet känns meningsfullt. Kanske ställer jag för höga krav på allt och lite till, men jag önskar mig bara en skön tillvaro där jag samlar energi och bara känner att jag LEVER. Stunder av skratt och att bara få stanna i stunden. Vill bara att min sommarångest ska försvinna och att jag kan öppna mina ögon och njuta av dagarna som kommer. Det är inte det lättaste, men jag måste i alla fall göra ett försök.

Kram Mina


Gillar