Mycket kan hända på kort tid

Livshjulet snurrar på och det är lätt att känna att ingenting händer, speciellt när det är mycket negativt som florerar. Därför kan det ibland vara bra att bara stanna upp och reflektera en stund för att upptäcka att mycket kan hända på kort tid.

Mitt senaste år har varit händelserikt och jag kommer ihåg min känsla för ett år sedan. Samtidigt kommer jag ihåg den spirande känslan jag hade året innan när jag hade mitt sista sommarlov.

Mycket kan hända på kort tid
Man ska inte leva i det förflutna, men ibland är det intressant att se vad tiden gett oss. Åren går och även om jag många gånger känner att ingenting händer så händer det alltid något. Det senaste året har inte alls varit mitt bästa och livet ställdes på ända helt. Efter det har ingenting blivit som förut och det behöver inte betyda något negativt. Vissa saker tar bara lite tid att få iordning på för att kunna resa sig och leva igen.

Jag tycker inte att man ska mäta tiden i framgång. I sånt fall har jag misslyckats med att komma någonstans överhuvudtaget eller dit jag vill. För många är lyckan samma sak som att har en häftig jobbtitel som man kan skryta med eller en dyr bil att visa upp för andra. Jag är ingen person som jagar titlar. Visst skulle jag gärna ha en häftig bil och massor med pengar, men jag skulle inte vara lyckligare för det. Tiden ska inte räknas i pengar, men lyckan är viktig och där kan mycket hända på kort tid.

Se tillbaka på tiden som gått
När jag ser tillbaka på den tid som passerat är det lätt att se att jag inte kommit någonstans. Det jag då måste påminna sig själv är att se på alla lyckliga stunder som har varit. De gånger då jag njöt av livet. De gånger jag fick vara med de där speciella människorna som finns djup in i hjärtat. Det jag även måste påminna mig själv är att se på de beslut jag tog för sin egen skull. De beslut som var tuffa, men som faktiskt gjorde att jag orkade resa mig igen och starta en ny väg i livet. Det är först då jag inser att mycket har hänt på kort tid.

Jag har klarat omöjliga saker. Jag har varit stark för mig själv, men även för andra. Ett steg i taget har jag tagit mig igenom en kris, även om jag fortfarande har en lång väg att gå. Mycket har hänt och mycket har tagit mig dit där jag är idag. Jag kan ibland fundera på vem jag vår då, innan krisen och vem jag är i dag. Visst är jag precis samma person i grund och botten, men jag har skadats en aning. Tillit kommer inte lätt till mig längre och det får jag leva med, men jag är betydligt mer fri nu än jag någonsin varit. Det om något är en häftig känsla.

Mycket har hänt på kort tid och ibland vet jag inte hur jag ska ta in allt. Ibland känns det som att allt är ett skämt, men jag vet att det inte är det. Hoppas att även mycket händer framöver, men jag vill bara ha bra saker. Lycka och välgång. Hälsa och skratt. Det är vad jag vill ha och jag välkomnar det med öppna armar.

Kram Mina


Gillar