En skön avslutning

Det blev lite mycket där ett tag och med en uppgift från förra året kände jag rejäl press. Just nu känns det ganska skönt att kunna lägga detta bakom sig.

Varför gör jag ens detta? Det var en fråga jag ställde mig själv flera gånger under våren.

En skön avslutning
Mitt val att fortsätta studera när jag tog examen förra året har jag haft blandade känslor inför. Det har varit ett tufft år på många vis och jag kan säga att jag vela ge upp många gånger. Allt jag lärt mig är däremot värdefullt och kommer hjälpa mig oerhört mycket i mitt kommande skrivande. När så sista inlämningen kom nu på våren var jag helt överhopad med jobb på mitt arbete. Jag var slutkörd och helt orkeslös, ändå fick jag in slutuppgiften. Jag klarade till och med av en uppgift som skulle ha lämnats in för ett år sedan.

Så kom då den sköna känslan över mig när jag insåg att vårens kurs var godkänd och inrapporterad. När jag även såg att poängen kommit in för den gamla kursen kändes det ännu skönare. En skön avslutning på en slitig termin och nu kan jag lyfta blicken och ta mig an nya saker.

Nya terminer väntar
Vad ska jag göra med alla dessa poäng och när ska jag luta? Det är något jag själv undrar och jag brukar tröst mig själv med att jag har ett mål. Jag vill inte bara låta alla dessa poäng ligga där i en hög när jag är så nära att faktiskt få ut något högre av dem. Att enbart saknat 60HP till ännu en examen gör att jag bara vill kriga vidare. Jag vet att det kommer att ta lång tid innan jag når dit då jag även jobbar nu, men med målet i sikte ska jag nå dir och sedan hoppas jag kunna använda mig av allt detta för högre mål.

En klok människa sa till mig häromdagen, när vi hade ett av våra långa samtal, att jag skulle tänka på att jag faktiskt bara är EN person. Det fick mig att fundera. Visst vet jag att dygnet har 24 timmar. Jag är en person och även jag behöver vila. Ändå har jag alltid varit så här. Jag går in i allt till 110% och det kanske inte alltid är bra för mig, men jag kan inte låta bli. Jag vill göra klart och har lovat mig själv att när jag tar min andra examen ska jag vara helt KLAR.

Tacksamt avslutar jag denna termin. Ibland är det tufft, men jag gör detta för min skull, bara för att jag vill detta. Ingen tvingar mig att göra detta och jag gör det för att detta är min grej. När jag vill något ger jag inte upp och det är något som har hjälpt mig mycket i livet. Med denna känsla och den sköna avslutningen på terminen så är jag tacksam över att har klarat av detta än en gång. Drar ett lättnadens suck och styr mot nya mål, nya och högre.


Kram Mina


Gillar