Visar vårt yttre vem vi är

Alla har vi bra och dåliga dagar. Dagar då vi antingen vill andas livet eller dagar då vi bara vill krypa tillbaka i sängen. Vilken av dessa dagar visar vem vi är?

Dyra kläder och smycken. Välkammat hår. Det perfekta sminket och bara en sån där dag då man känner att man verkligen duger. Är det då man visar vem man är?

Visar vårt yttre vem vi är
De allra flesta bryr sig om hur de ser ut. En lite extra koll i spegeln innan man går ut för att se att man är hel och ren, att kläderna matchar och att man faktiskt själv känner sig nöjd. Eller så nöjd man nu kan vara vissa dagar. Vi själva och alla andra tittar på andra människor och jag kan lova att vi en och annan gång har dömt någon utefter hur de ser ut. Tänker man ett steg djupare där så tror jag även många kan spekulera vidare i det och sätta en stämpel på vem personen är. Allt grundat på hur man ser ut.

Stor eller liten. Lång eller kort. Smal eller stor. Oavsett så spelar det ingen roll för man kan även dölja sin dåliga självkänsla med märkeskläder för att människor ska bli avundsjuka. Man kan visa upp sig själv från sina bästa dagar. När man är stylad på gymmet. En skön utekväll då man skrattar. Dyra skor. Dyra smycken och den där handväskan som drar till sig lite extra blickar. Är man lyckad då?
Allt detta yttre som egentligen inte säger någonting om en person, det är bara saker. Och om jag inte har dessa saker, är jag fattig då?

Bli dömd för hur man ser ut
Om jag är kraftig, betyder det att jag skiter i hur jag ser ut? Är jag smal, är jag perfekt då? Eller är jag fattig för att jag inte bär märkeskläder hela tiden?
Alla dessa yttre saker som vi ser, men som egentligen inte säger någonting om en människa. Jag har hela mitt liv fått höra hur glad jag ser ut för att jag ler. Det speglar ganska dåligt mig många gånger, även om jag är en positiv person. Varje dag kan många gånger vara en kamp och då syns det inte utanpå alls. Det kanske är just de jobbiga dagarna som man anstränger sig lite extra mycket för att känna sig fin för då mår man bättre, eller?

Tänk så här att mannen med den vräkiga bilen som kostar en miljon att köpa. Han kommer där med sina märkeskläder och alla tar för givet att han är rik. Allt bara för att se till hans yttre, men sanningen kan vara någon helt annan. Lånen kanske är skyhöga och han mår riktigt dåligt. Eller den där kvinnan med hela perfekta paketet. Kläderna, smyckena, håret och ja, ALLT. Säger det något om henne egentligen? Många frågor här och det jag egentligen vill komma fram till är att människor inte alltid är de som de ser ut att vara. På insidan kan vad som helst finnas och vi visar gärna upp den bra sidan av oss överallt. Jag skulle kunna dra många exempel på personer som anser att om man bara visar upp sig själv som lyckad så ser ingen vem man egentligen är, men jag låter bli det.

I stället önskar jag att vi ALLA kan se bortom det yttre och faktiskt inse att vi alla bär på ett inre som inte alltid speglar vårt yttre. Jag till exempel är inte alltid glad eller för den delen välkammad, men jag är den jag är ändå. Jag bär inte alltid märkeskläder och kör en häftig bil, men det betyder inte att jag är fattig för det. Vi måste våga visa vem vi är och inte gömma oss bakom något som vi INTE är. Jag vill bli omtyckt för att jag är jag och ingenting annat. Strunta i det yttre och se det som finns på insidan.

Kram Mina


Gillar