Beslut för en lugnare sommar

Efter mycket press och stress behöver jag en skön sommar. En sommar där jag kan andas och bara få känna att jag lever. Därför behövde jag ta ett viktigt beslut.

Våren har varit intensiv på alla plan kan man säga och nu längtar jag bara efter en ljuvlig sommar.

Beslut för en lugnare sommar
Jag har velat fram och tillbaka. Vänt och vridit för att komma fram till vad som är bäst. Bäst för mig själv för en gångs skull. Ska ärligt erkänna att jag var lite väl optimistisk innan sommarkursen började och jag såg ändå fram emot att läsa den där kursen. När jag öppnade kursportalen kändes det som att dimman la sig hårt i huvudet och då behövde jag fundera på om jag verkligen skulle göra detta.

Jag vet att jag bara är en person, men många gånger glömmer jag bort det. Allt bara rullar på och jag kör in i kaklet hela tiden. Därför känner jag att det blev ett beslut för en lugnare sommar. Det blir alltså ingen sommarkurs för mig i år. Det bara går inte och jag måste ta det lugnt efter all stress. Det är ett beslut för min egen skull och jag känner redan nu att det är rätt beslut. I höst kommer jag påbörja mitt sista år på universitetet och den här gången menar jag det verkligen.

Skriva böcker i stället
Jag har kommit långt i redigeringen av romanen som Johanna och det finns mängder med tillägg och ändringar jag behöver göra. Därför ska jag under sommaren skriva böcker i stället. Eller redigera i detta fall. Jag vill så gärna känna att den blir klar någon gång och kan få testa sina vingar i stora vida världen. Jag vet att jag har en bra berättelse och jag stärktes oerhört av min handledares kommentarer om att jag skriver riktigt bra. Drivet finns, berättelsen är spännande och har ett framåt driv, man vill hela tiden veta vad som ska hända härnäst och dramaturgi är min grej.

Ska inte låta detta gå mig åt huvudet här nu, men med de orden finns det så mycket bra att bygga på och jag vill verkligen göra mitt allra bästa för att få ut allt i detta manus. Däremot tänker jag inte låta det bli någon stress under sommaren för sommaren är MIN. Hade jag möjlighet skulle jag ta en veckas semester och åka till en lugn skärgårdsö, bara för att skriva klart. Bara för att inte ha några störande moment utan bara tid för skrivande. Det låter som en dröm måste jag säga och min kompis lovade att följa med och servera mat till mig. Kanske nåt glas vin i solnedgången också.

Den veckan får vara en dröm ett tag till för det händer så mycket annat just nu som jag vill njuta av. Sommar, värme, resor och tid för återhämtning. Beslutet var viktigt och jag kommer aldrig ångra det. Underbar känsla måste jag säga!

Kram Mina


Gillar