Skön lunchpromenad vid Brunnsviken

Att komma till jobbet denna heta måndag var tufft. Samtidigt är det vansinnigt tråkigt att bara sitta inomhus när det är så fint väder. Därför förgyllde vi dagen med en promenad på lunchen.

Tänk att jag bott i Stockholm i mer än halva mitt liv och jag har långt i från sett allt.

Skön lunchpromenad vid Brunnsviken
När man sitter på tjugonde våningen ser man mycket utav vår vackra huvudstad. Milsvidda vyer och hus som man aldrig ser på samma sätt annars. På ena sida huset är det stad och på andra finns Hagaparken och Brunnsviken. Tänk att en stad kan ha så många nyanser och erbjuda en sådan blandning mellan sött och salt.

Just i dag var det tufft att komma upp då man njutit rejält av riktig sommarvärme under helgen. Aldrig tidigare har jag längtat lika mycket efter semester och det blev några tuffa timmar innan lunchen. Sedan trotsade vi värmen och lämnade vår tjugogradiga våning och gick ut i hettan. Kanske konstigt att sträva mot värmen, men vi behövde komma ut och efter en skön promenad vid Brunnsviken fick vi ny energi. Får nog bli en lunch där i parken någon dag bara för att slippa lunchrummet.

Första gången att gå just där
Tänk vad mycket man missar i livet av att bara gå samma väg hela tiden. Just i dag var jag glad att vi kom ut och fick se något annat. Efter att ha jobbat där i ett år så har jag aldrig ens tänkt tanken på att gå ner till vattnet. Visst ser vi det från fönstret, men det finns där likt mycket annat. Känner att jag vill utforska Stockholm ännu mer och nästa gång får det bli en längre promenad för att se var vart man hamnar. Just denna delen av stan har jag inte utforskat lika mycket som många andra delar och varför inte göra det just denna sommar.

Det finns en första gång för allt och just nu törstar jag efter att känna livet finnas där och bjuda mig på nya saker. I morgon kanske det blir en tur åt något annat håll efter jobbet, vem vet!? Kanske en längre tur där det finns mer vatten. Av någon anledning dras jag mot vattnet och som tur är finns det mycket av den vara just i Stockholm.

Kram Mina


Gillar