En sista resa

Målet nåddes, men sedan började en ny resa. En resa som kändes viktig och nu beger jag mig ut på denna sista resa för att kunna avsluta det jag en gång började för flera år sedan.

Det är dags att sätta punkt. Blir klar och släppa den delen. I dag fick jag veta att denna sista resa börjar snart.

En sista resa
Det har verkligen varit en resa som gett mig mängder med saker. Den har stärkt mig och den har gjort mig till den jag är. Till en början var det ett måste för mig och jag har aldrig ångrat mitt beslut. I januari 2018 påbörjade jag min studieresa. Jag nådde mitt mål i juni 2021, men därefter väcktes ett nytt mål som jag nu får möjligheten att uppnå nästa år. Det är alltså dags att knyta ihop säcken en gång för alla.

Idag kom antagningsbesked för höstens studier och även om jag lovat mig själv att inte plugga mer så insåg jag att om jag pluggar ett år till då kan jag få den examen jag egentligen ville ha från början. Sagt och gjort och kanske helt galet, men i dag fick jag veta att jag är antagen till den slutliga kursen för att få ytterligare en examen och nu gör jag en sista resa för sedan måste det vara bra.

Är sedan klar
Alltid i slutet av varje termin känner man att man är klar, men när man är så nära så vill man bara inte ge upp. När jag nu är antagen är det bara att köra på och hoppas att det inte blir allt för tufft. Jag har studietekniken och efter alla års studier sitter vanan i. Jag vet vad som krävs och det kommer att gå. Ska till och med bli riktigt kul att få avsluta detta med mitt favoritämne, skrivandet.

Många tycker jag är galen som fortsätter och de undrar varför jag gör detta. Detta gör jag för MIN skull. Jag gör det för att jag vill ha kunskapen och för att jag vill uppnå detta. Jag har mina skäl och jag vet att jag kommer ha nytta av detta i framtiden. Hur kan det vara fel med en examen i kreativt skrivande om man skriver romaner?

Hur som helst så längtar jag tills även detta är klart och jag har gjort min studieresa. Då är jag klar och kommer inte att studera mer. Finns massor med kurser jag skulle vilja läsa, men jag avstår det. Jag börjar bli klar nu och känner att jag till viss del tröttnat. Efter detta ska jag lägga tiden på annat och jag riktigt längtar efter att sluta på topp för att ta kunskaperna och skapa något annat. En sista resa inleds och det ska bli kul att se vart den slutar.

Kram Mina


Gillar