Berg och Läckberg

Då har jag adderat två till böcker i utlästa böcker. Sommaren är läsningens tid för mig och jag hoppas det hänger i sig.

Faye och Sofia bjöd på underhållningen i två helt olika böcker. Den ena intensiv och den andra något avhuggen.

Berg och Läckberg
Två helt olika författare. En debut och en erfaren. Underhållande båda två, men på helt olika sätt.
Sommaren bjuder mig på mycket ro och underhållning tack vare läsandet just nu och jag tänkte dela med mig även av dessa två romaner. Den ena mer känd än den andra och Berg och Läckberg lyckades roa mig båda två.

Vingar av silver av Camilla Läckberg
Jag har tidigare läst En bur av guld som även den handlade om Faye och den kvinnan skyr inga medel för att behålla sitt liv och skydda de hon älskar. Faye trodde att allt löst sig och att hon lyckats skydda sin dotter från det onda hennes far utsatt henne för och kunde leva på sina framgångar med företaget Revenge. Då kommer hoten mot både företaget och hennes familj tätt följt av varandra. Faye tvingas än en gång ta till medel som inte alltid är lagliga för att skydda sina familj och det framgångsrika företag hon byggt upp. En kvinnas hämnd är vacker och brutal!

Det är en roman om systerskap och att ta för sig i livet. Lyxiga kläder, stora våningar och ett umgänge bland överklassen i Stockholm. Faye kommer från en trasig barndom, men har lyckats ta sig upp i livet och skapat sig en rik tillvaro som hon inte tänker låta någon ta i från henne. Kan säga att jag läste ut denna roman på en kväll för att jag ville veta hur det skulle gå. Samtidigt som man hejar fram Faye och vill att hon ska lyckas är det många gånger på fel sida av lagen som hon härjar, vilket gör berättelsen skev. Kanske är det därför den är underhållande då det skildrar något långt bort ifrån det liv man lever. Spänning och lyxliv.

Kan verkligen rekommendera denna, om ni inte redan läst den. Mycket underhållande och tar en med på en resa i hämndens tecken för att sätta åt de män som försöker lura dessa starka kvinnor.

Grindvakterskan av Elvira Berg
Sofia har sagt upp sig för att anta utmaningen att rusta upp Svartsjös slottspark. Det hon inte vet är hur förfallen parken är och hur mycket jobb som väntar henne.
Det hon heller inte vet är vad som finns i jorden eller för den delen vilken historia som finns inom slottets väggar. Den händige Paul blir hennes hjälpreda i parken och han finns där i alla lägen. Jobbet börjar och det dyker upp den ena efter den andra överraskningen. Slottets ägare Eric är även han ett mysterium och ju mer Sofia får veta om honom och hans familjs förflutna så växer intresset. Vad finns för hemligheter i Svartsjö?

Det är Elvira Bergs första kärleksroman och hon skapar en värld av mysterium, även om romanen är lika förutsägbar som de flesta kärleksromaner. Trots det innehåller den en spänning och man vill veta hur det ska gå. Kan man häva förbannelser och vilka förbannelser vilar över slottet och dess ägare?
Det är en fin berättelse även om jag personligen hade önskat mig ett mer utdraget slut. Kanske kom upplösningen lite väl snabbt och möjligen var slutet en aningens likt många andra kärleksromaner. Trots det är romanen underhållande och ur den aspekten är den läsvärd.

Läsningen fortsätter och biblioteket hemma är stort. Det finns mycket att välja mellan och nu blir det nog några spänningsromaner och lite deckare för att bryta den här kärlekskarusellen.

Kram Mina


Gillar