Försvararen av Anna Karolina

Kan ett fall verkligen lösa sig så enkelt och snabbt?

En vecka i solen gav mig många läsupplevelser och en av dem är denna. Välskriven och allt är inte alltid vad man tror.

Försvararen av Anna Karolina
"En av oss kommer att dö i dag". Så inleds Anna Karolinas roman och därefter får man fundera många gånger på hur allt egentligen ligger till. Kan det verkligen vara så enkelt som polisen tror.

Försvararen inleds med Jasmine Morettis och tvillingbrodern Nicolas sista kväll tillsammans. Kvällen innan deras trettio årsdag. De festar tillsammans och Nicolas tror inte alls på spådomen om att en av dem inte ska få uppleva sin nästa födelsedag. Efter en rad olika bråk slutar de hemma i Jasmines soffa där drogerna blir allt tyngre och när en av dem vaknar dagen efter blir livet aldrig sig likt igen då spådomen slår in.

Den anklagade får en ovanligt känd försvararen Angela Köhler som hamnat i blåsväder vid ett flertal gånger. Hon är vacker och känd för att ta sig an sina uppdrag på fullaste allvar. Som hjälp anställer hon den tidigare polisen Ebba Tapper som blivit utfryst av sina kollegor och dricker alldeles för mycket. Helt plötsligt deltar de i Sveriges hetaste mordutredning och det kommer att visa sig att ingenting är som någon trott.

Mycket läsvärd
Fallet är polisiärt uppklarat redan efter första dagen och det är intressant att läsa om hur Ebba luskar runt för att finna sanningen kring det inträffade. Hon stöter flera gånger på sin efterträdare Simon och de hjälper varandra att reda ut den soppa som fallet lämnat efter sig, till Simons chefs rena förbannelse.

Det är en spännande resa som Anna Karolina bjuder på, precis som vanligt. Jag har läst flera böcker av henne och jag har aldrig varit besviken. Högt tempo, kraftiga svängar och oväntade händelser. Denna roman är inget undantag och jag gillar hur Anna Karolina lyckas lägga ut ledtrådar genom hela boken för att både leda och vilseleda. När man når slutet går det inte att sluta läsa och man bara måste få veta hur det egentligen ligger till. Tappa hakan har en av recensenterna av romanen skrivit och kanske är det så.

En mycket läsvärd roman med mycket spänning. Jag hade svårt att lägga den i från mig och det blev kapitel efter kapitel innan jag till slut kunde slå i hop den och vara klar. Snabbläst och nästa lite beroendeframkallande. Perfekt att krypa upp i solstolen med.


Kram Mina


Gillar