Dubbla slag

Det är något som skaver hela tiden.

Malin Persson Giolito kan sin sak och under hela berättelsen känner jag att det är något som bara väntar på att få komma fram.

Dubbla slag
Hanna var den lovande advokaten som inte alls behövde anstränga sig. Hon fick drömjobbet utan att ens söka det och karriären gick spikrakt uppåt. Allt har däremot ett slut och den dagen hon födde sitt första barn och fick andra prioriteringar i livet så förändrades allt. Hon blir behandlad annorlunda på jobbet och stämningen mellan kollegorna blir tuffare. Hon känner att att hon är på väg därifrån och hon gör allt för att hålla sig kvar.

Hanna försöker kombinera familjelivet med det hårda arbetslivet. När hon börjar komma på insidan i organisationen leder det ena till det andra och det får oanade följder. Hon väntar sitt tredje barn och är helt uträknad i arbetslivet, men ändå lyckas hon riva upp gamla saker som kan ställa till det för många.

Något som skaver
Fler gånger under berättelsens gång blir jag upprörd över hur Hanna blir behandlad och kanske är det var Persson Giolito är ute efter. Att visa hur det egentligen är på en stor advokatbyrå där kvinnorna hamnar efter när barnen kommer. Som om de blir sämre på sitt jobb bara för att de inte kan jobba från morgon till kväll när prioriteringarna ändras. Det är något som skaver genom hela berättelsen och stundtals funderar jag på vad meningen med berättelsen är.

Trots det är den välskriven och läsvärd. Det är en intressant berättelse om hur det egentligen är. Persson Giolito vet själv hur det ligger till och hon skriver trovärdigt. Jag vill hela tiden veta hur det ska gå för Hanna och är det verkligen så fint och välordnat på advokatbyrån. Kan rekommendera denna roman och den är väl lärd att läsa. Vad som helst kan hända vem som helst.


Kram Mina


Gillar