Allvaret börjar

Snart är de där lata dagarna över då man kunnat glida runt och släppt allvaret. Som allt annat har även det ett slut och snart är det dags att låta allvaret börja.

"Skönt att komma in i rutinerna igen", sa en kollega till mig i måndags och jag vill inte hålla med. Visst är det bra med rutiner, men jag föredrar något annat.

Allvaret börjar
Jag började jobba förra veckan och det var en trög start. Finns alldeles för mycket semesterkänsla kvar och kanske är det bra ändå. Sommaren är inte slut ännu och det gäller att njuta hela vägen. Hos oss har rutinerna vara borta ett längre tag nu och vi har tagit det som det kommer, men allvaret börjar nu och då gäller det att hänga med. Tjejerna börjar i skolan och för A är det sista året på gymnasiet, helt galet.

Under sommaren har jag verkligen levt och det tänker jag fortsätta göra. För första gången på många år tar jag tag bi saker och gör saker för min egen skull. Kan tacka min största supporter för det och att ha en dotter som verkligen ser till att jag gör roliga saker är det allra bästa. Får känslan av nystart och det får mig att rysa av vällust. För ett år sedan togs ett beslut som har varit oerhört viktigt för mig och det är dags att verkligen ta till vara på denna andra chans att leva lite mer.

För evigt
Tänk att bara få känna den där känslan att man gör de där sakerna man skjutit på i så många år. De där sakerna som människor lovat att man ska få göra, men sedan bara glömt. Just de sakerna gör jag nu för jag har blivit viktigare i mitt liv. Barnen går alltid först, men även jag måste få ta en plats där även jag lever. I går förevigade jag en sådan sak som jag för många år fick i present av någon. Fick så klart stå för den själv nu, men det var det värt. Nu finns det där eviga på min arm för alltid och att få äran att göra en mamma/dotter tatuering också genom ett hjärta bakom örat var det bästa.

Man ska dö med minnen och inte drömmar var en av de många texter jag läste när jag skummade igenom idéer på tatueringar och det är så sant. Denna gång blev det däremot en egen design och den är min. Det gäller att samla det där viktiga på samma ställe och kanske blir det fler en dag. Har några fler viktiga ord som jag vill föreviga och nu när jag unnar mig det så får vi se vad som händer. Det handlar om att leva och att samla minnen. Minnen i livet som man senare kan tänka på och le. Det är att leva. Man ska inte sitta där på ålderns höst och ångra allt man inte gjorde utan försöka leva lite varje dag. Den tanken spirar i mig nu när allvaret börjar och allt inte är roligt. Då gäller det att få till de där sakerna som får oss att kännas oss levande för att leendet ska stanna.

Skulle kunna fortsätta i all evighet med detta känner jag för det spirar inom mig att få leva. Kommer en hel del sådant framöver. Jag vill skapa minnen, jag vill uppleva saker och jag vill känna att jag får vara mitt galna jag ibland. det är den jag är och det tänker jag fortsätta vara.

Kram Mina


Gillar