En annorlunda jul

Ingenting är som det brukar och då får man göra det bästa av allt. Vi har haft våra traditioner på julen, men i år blir det en annorlunda jul och jag kan inte göra någonting åt det.

Förändring behöver inte betyda något negativt, men vissa saker önskar man ändå att de bara fick vara som de alltid varit. En stund av ro, traditioner, mysiga stunder och att få umgås med nära och kära.

En annorlunda jul
Förra julen var annorlunda den också då det gällde att begränsa sitt umgänge. För oss innebar det en förändring. Vi har alltid innan firat jul, med några få undantag, hemma hos mina föräldrar i Värmland. Barnen har alltid älskat att packa bilen och åka dit på julen och så även jag. Den där uppesittarkvällen vid öppna spisen i källaren och de där stunderna där man känner ron och gemenskapen. Förra julen blev annorlunda då vi firade en del av julen utomhus med min brors familj, men denna julen blir något helt annat.

Jag har haft svårt att få till julkänslan i år och jag har gjort mitt bästa för att julen ska bli den bästa möjliga. När ingenting är som det varit får man hitta nya vägar och även om jag inte gillar allt som sker måste jag göra det allra bästa för att det ska fungera. Det innebär även i år att göra saker jag egentligen inte vill för någon annans skull. Därför blir det inget julfirande i Värmland i år. I stället blir det en annorlunda jul och den kommer att firas hemma.

I hemmets lugna vrå
Det kommer att bli en lugn jul där det handlar om att skapa det bästa möjliga. Det blir en uppesittarkväll, men det blir inte framför brasan i källaren. I stället blir det mys med barnen och inte klagar jag på det. Så länge jag får vara med dem är jag nöjd. Vi får vara i hemmets lugna vrå och det handlar om att gilla läget. Visst känns det skönt att slippa packa bilen och resa iväg. Det känns skönt att få vara hemma och det känns skönt att bara ta dagen som den kommer, men det blir annorlunda.

Det blir vår jul och vi bestämmer hur den ska bli. Jag kommer att sakna mycket det kan jag lova och jag kommer att få gilla läget, men det är som det är. Livet tar oss till olika ställen och här är vi just nu. I hemmets lugna vrå. Det blir gröt, skinka och klappar, precis som det ska. Det blir bara lite annorlunda, men julen kommer ändå och det gäller bara att göra det allra bästa av den. Med de sista förberedelserna accepterar jag läget och kryper upp i hemmets lugna vrå tillsammans med dem jag älskar allra mest.

Kram Mina


Gillar