En avstickare på vägen

Vissa ställen passerar man flera gånger och tänker att en dag ska jag stanna där, sedan blir det sällan av. När vi nu körde till Göteborg förra helgen hade jag bestämt innan en del saker jag verkligen ville göra och då äntligen blev det av.

Jag har sett vyer och bilder i mitt huvud, vinklar och vrår har jag funderat på och när jag väl kom dit kände jag att jag måste komma tillbaka igen. Skulle vilja se solen gå ner och jag skulle kunna tänka mig en och annan fotografering vid just detta ställe.

En avstickare på vägen
Många gånger när jag åkt längs E4:an har jag tänkt samma sak. Ruinen tornar upp sig och jag vill stanna, men det har aldrig blivit av. Den här gången när jag passerade på ditvägen sov dottern och det var tidigt på morgonen, därför blev det inget stopp förens på hemvägen.
Brahehus är en slottsruin i närheten av Gränna, i Jönköpings kommun, med en milsvid utsikt över Vättern och Visingsö. Brahehus ligger beläget precis bredvid motorvägen och vägen är den högst belägna motorvägen i Sverige.

Det är först när man kommer i närheten av ruinen som man fattar vilken utsikt det är där bakom. Ruinen tornar upp sig och är riktigt mäktig när man kommer den nära. De höga "fönstren" är enorma och att titta ut igenom dem är riktigt häftigt. Vilken utsikt! Det är som att flyga där ovanför och se fälten nedanför som en karta. Som när man flyger och ser marken nedanför. Mitt besök där skapade en känsla av att jag måste komma tillbaka.

Behöver se det igen
Egentligen är det bara en slottsruin, men dess läge gör den speciell. Jag som fotograf spann iväg rejält kan jag säga och jag fick bilder i mitt huvud om porträttfotograferingar med stora tyger som vajar i vinden. Jag kunde se solen som gick ner över Vättern och skuggorna som bildades. ja, där i mitt huvud hade jag dragit av många serier med fotograferingar kan jag säga och jag kan inget annat än att skratta. Det var en speciell plats som jag bara måste besöka igen.

Antagligen med bilen full av tyger och människor som gärna ställer upp på min upptåg. Skulle gärna göra en kvällsfotografering där och någon gång ska jag göra det. Det är bara en slottsruin som råkar ha en grym utsikt, men för mig blev det mycket mer. Hur som helst var det ett mysigt stopp på vägen hem och precis när jag rattade ut från parkeringen kom regnet, så vi hade tur. Man ska nog stanna vid de där ställena man tänker sig längs vägen ändå, för man kan få en fin överraskning.

Kram Mina


Gillar

Kommentarer