En del av Johannas berättelse

Jag har svårt att hitta tiden att djupdyka i mina manus just nu, men när tid ges läser jag och sedan läser jag lite till. Ibland kan det vara svårt när man redan har koll på allt som ska hända, men ändå är det spännande när man inte läst det på ett tag. Idag känner jag för att dela med mig lite.

För ett tag sedan skrev jag om hur redigeringen hade gått och hur jag inte hunnit det jag tänkt mig. Jag har lovat att dela med mig mer av scener ur mina berättelser och jag tänkte att idag är en bra dag för det. Just nu går jag igenom min berättelse om Johanna och den ska ni få se en del av.

En del av Johannas berättelse
Jag ska fatta mig kort och låta det jag redan skrivit tidigare få göra sig läst av någon annan än mig.
Berättelsen om Johanna är en spänningsroman om hur den personen som står oss närmast inte alltid är den vi tror. Hur den personen som säger att den älskar oss gör saker som vi inte förstår oss på och därför söker svar efter. Där kommer vi in i berättelsen om Johanna som känner att något är fel, men hon vet inte vad.

Hoppas ni vill följa med Johanna när hon våndas över att inte förstå vad som händer i hennes liv.
Nästa vecka tänkte jag dela mig med av en mera intensiv scen ur manuset. Hoppas att ni vill hänga med på min skrivresa.

***
En del ur Den du inte var

Johanna öppnade Richards garderob. Hon möttes av en hel rad med strukna skjortor, noggrant upphängda byxor och prydliga högar med tröjor. Till en början vågade hon inte röra något, men bestämde sig till sist för att börja leta. Hon betade av tröja efter tröja, varje par byxor och till sista skjortorna, men ingenstans hittade hon något förutom några godispapper och en tändare.

Richards sida av sängen var prydligt bäddad och hon satte sig försiktigt. Öppnade lådan i hans nattduksbord, men stängde det lika snabbt igen. Den var helt tom, vilket i och för sig var märkligt, men hon reagerade inte på det. Hon suckade och ställde sig upp igen. Vart skulle hon leta härnäst?

Svetten lackade i pannan och hon gick runt i lägenheten utan mål. Funderade på vad hennes nästa drag skulle bli. Pulsen var hög och det enda hon kunde tänka på var att hon var tvungen att hitta något för att hitta lugnet igen. Hon brukade kunna lita på sin magkänsla, men denna gång kändes det mer som att hon hade blivit paranoid. Vad var värst? Misstanken om att han träffat någon annan eller polisens besök? Då kände hon hur en tår letade sig fram i ögonvrån och hon sjönk ner på golvet.

När hon landade på golvet tappade hon andan och luften gick ur henne. Tårarna letade sig fram i ögonvrån och rann i en stril ström över kinderna. Hon ville ge upp och bara släppa taget, då kom hon på ett ställe hon inte tänkt på innan. Hon torkade bort tårarna med t-shirten innan hon ställde sig upp. Gick raka vägen till hallen och tittade på hans ytterkläder. Genast höjde pulsen igen.

Han hade två jackor och en väst som hängde på hatthyllan. Ivrigt stack hon ner handen i fickan på dunjackan och hittade ett tuggummipaket och nycklarna till källarförrådet som hon letat efter några dagar tidigare. Hon fortsatte till nästa jacka där hon hittade ett paket Marlboro Gold, en tändare och två taxikvitton från Taxi Stockholm. Hon lät cigaretterna och tändaren ligga kvar men kvittona stoppade hon i sin egen ficka. Letade sedan vidare i västen som hängde bredvid. Även där hittade hon ett taxikvitto som hon stoppade i fickan.

Hon tittade på klockan och insåg att tåget skulle gå om tio minuter och om hon inte skyndade sig skulle hon bli sen till jobbet. Därför hoppade hon i skorna och jackan för att jogga till tåget medans kvittona brände i byxfickan. Äntligen hade hon hittat något men hon var inte helt säker.

När hon till sist satte sig på tåget med andan i halsen tittade hon på kvittona och kunde konstatera att de alla tre var resor från samma adress. Taxiresor som var gjorda tidigt på morgonen vid tre olika tillfällen. Pulsen höjdes igen och hon andades tungt. Äntligen något som kanske kunde hjälpa henne.

***


Kram Mina


Gillar

Kommentarer