En helg i min smak

Egentligen blev ingenting som jag hade tänkt mig, men det blev ju ganska bra ändå.

Fredagen gick för fort och innan jag visste ordet av så var det kväll. På lördagen sov jag länge och sedan blev planerna inställda. Då insåg jag att helgen blev riktigt bra ändå och helt i min smak.

En helg i min smak
Det var en helg som väntade som var olika andra helger. Jag skulle bara ha tonåringen hemma och visste att jag skulle få lite tid för mig själv. Planerna gjordes och sedan blev det inte alls som jag hade tänkt mig. Jag som hade planerat det så bra för att får ut så mycket som möjligt av helgen. Trist när det är så, men det är sällan jag får en helg där jag bara kan få vara och göra det jag vill.

När jag landade i soffan i fredags och insåg att jag inte alls hunnit det jag tänkt mig blev jag lite sur. Jag skrev ihop de sista responseran i kursen och det gick trögt. Kanske berodde det på att jag lyckades få på en serie jag fastnade i samtidigt. När jag vaknade sent på lördagen kändes det ändå skönt och jag såg fram emot kvällen. Jag skulle träffa en kompis, men den planen blev aldrig av. Lite som det mesta jag planerar kände jag då. Efter att ha ägnat dagen med att slappa med tonåringen så drog hon i väg och jag blev själv. När var jag ens själv hemma senast?

Bitter till en början
Till en början blev jag bitter och funderade på hur jag skulle spendera min kväll. Jag har inga problem med att vara själv, men när jag är inställd på annat så känns det tråkigt för det är det enda man gör numera, sitter hemma. Då tänkte jag att jag skulle göra något som jag verkligen tycker är roligt. Något som inte innebär några måsten och då visste jag precis vad jag ville göra. Jag öppnade dokumentet och där var den, den lilla skatten jag läste häromdagen och längtade tillbaka till.

Det blev ett snabbt beslut och sedan var jag fast. Jag började läsa första kapitlet, ändrade saker jag visste behövde ändras och sedan gick det av bara farten. Det är ett tidskrävande jobb att redigera en roman och jag vet att det kommer ta lång tid, men vilken känsla det är att äntligen kunna ta tag i detta. Inte för att jag måste utan bara för att jag tycker det är roligt. När jag vaknade i går morse insåg jag att det blev en helg helt i min smak. En helg där jag kunde ägna mig åt att bara tänka på mig själv, förutom en hämtning av dottern under natten. En helg där jag kunde ta vara på tiden för mig själv utan ansvar och bara göra något jag tycker är roligt. Hur ofta kan man ens unna sig det?


Kram Mina


Gillar