En helg med skratt

Helgen ska innebära vila från arbete, men denna måndag känner jag mig helt slut. Däremot blev det en riktigt bra helg tillsammans med barenen och vem kan klaga på det. Mycket tid tillsammans och att få se dem glada är det bästa som finns.

Vi behöver skratta mer och vi behöver få uppleva saker tillsammans med dem vi älskar. Det gör dagarna och livet bättre. Därför gäller det att ta tillvara på de tillfällen som ges.

En helg med skratt
Att komma upp ur sängen i morse var inte det enklaste. Klockan ringde flera gånger och jag ville bara inte kliva upp. Som jag skrivit om innan är det lite mycket av allt just nu och som tur är händer många roliga saker. Saker som jag saknat i många år och som kanske kan bli en stor del av vårt liv framöver. När jag tittar tillbaka på helgen inser jag att jag har fått mycket tid tillsammans med de personer som betyder allra mest i livet. Mina barn och en fika med min bästa vän. Vad skulle jag göra utan er alla?

Jag har hunnit med mycket denna helg. Viktiga planeringsmöten i ett projekt som kommer att bli riktigt bra när vi väl är klara. Goda middagar. Kalas som dottern skulle på som gav mig en spontan träff med min bästa vän. Och sedan söndagen då, det bästa på hela helgen. Det blev en helg med skratt och det lever jag vidare på även om jag är lite sliten denna vecka.

Utveckling och värdefull tid
Pandemin har hindrat oss från att vara med om allt det där roliga på cheerleadingmattan, men i helgen fick vi vara där igen. För tillfället är det bara min yngsta dotter som håller på med detta och som de har tränat hårt den sista tiden. I går fick vi se henne i dräkten för första gången och vilken prestation de gjorde. Jag rörde nästan till tårar av att se hur hon utvecklats och hur duktiga de är. De satte allt och strålade på mattan. Att hon sedan fick sjunga med Dermot Clemenger blev lite extra kul tyckte hon så där efteråt.

Jag fick spendera hela dagen med den äldsta dottern som var med och tittade. I henne väcktes många känslor. Hon fick sluta för några år sedan på grund av en skada och denna tävling gav henne längtan tillbaka. Till och med jag kände att jag saknade allt det där. De där roliga tävlingarna att åka på. Förväntningarna. Nervositeten. De där frisyrerna och hårsprayen. Jag hade inte velat vara någon annanstans just då. En sådan tävling tar på energin, men tänk att få dela detta med sina barn. Tänk att få vara med och se hur de utvecklas och hur all den där körningen till träningen är väl värt allt besvär.

Att se barnens glädje och se hur de verkligen strålar av att få hålla på med detta. Då vet man att allt det där man gjort är rätt. Alla de där dagarna man önskat att man bara fick slippa skjutsa till träningen, de dagarna gav dem allt detta. Glädje och skratt måste vara det bästa man kan ge sina barn förutom trygghet. Vilken dag och vilken helg. Håller tummarna för att vi får uppleva mycket sådant framöver. Kanske blir vi tre aktiva i familjen igen. Att få vara med sina barn och uppleva allt detta tillsammans är det allra bästa man kan uppleva. Skulle inte vilja missa detta för något annat i världen.

Hur har er helg varit?


Kram Mina


Gillar