En helt ledig dag

Listan är lång och alla måsten hopar sig. Att ha en ledig dag hör inte till vanligheterna och det gäller att göra det bästa av den, eller?

Tänk alla dessa måste vi har i livet. De måsten som slukar oss och tar all vår energi. Vad händer om vi bara struntar i dem? Tar en hel dag ledigt och bara gör det vi vill. Skulle det vara så farligt?

En helt ledig dag
Det är påsklov och även om jag inte har något är barnen lediga. Den äldsta klarar sig själv och har annat för sig och detta påsklov är inte ens den yngsta hemma. Det betyder att jag kan göra lite det jag vill. Frågan är bara vad jag egentligen vill göra och vad borde jag egentligen göra?

Listan är lång över saker att ta tag i. Putsa, diska, tvätta, damma. Hela Askungesagan där varje dag är den samma. Nog har jag även annat på min lista som behöver göras, men det är märkligt att varje gång man får den gyllene dagen då man inte har några måsten då ska det städas. Kan ärligt erkänna att städning inte är det roligaste jag vet. Jo, när jag får vända upp och ner på allt och göra det grundligt och förändra saker, då är det roligt. Eftersom jag nu gjort min uppgift och lämnat in den och har nästa inlämning på tisdag så borde jag få unna mig lite ledigt från allt. Unna mig en helt ledig dag.

Ska jag städa eller inte?
Den stora och magiska frågan. Ska jag ställa till ett kaos här hemma? Vårstäda. Byta gardiner. Städa garderober. Rensa rabatter. Eller ska jag bara göra något roligt bara för att finna energi?
Jag skulle kunna fundera på detta en hel dag, men då skulle hela dagen gå åt till det. Det är inte ett sätt att njuta av en helt ledig dag. I stället tänker jag andas och varva ner. Kanske ta en bok jag längtat efter att läsa. Ta en promenad. Göra en utflykt eller bara vara i nuet.

Tänk att det ska vara så svårt att dras mellan nytta och nöje. Dag ut och dag in. När man egentligen bara vill vara spontan och dra i väg någonstans. Kanske är det precis vad jag borde göra. Unna mig en hel dag med att göra en utflykt till ett ställe jag inte varit på innan. Uppleva något nytt och fylla på med energi. Tänk ändå vad skönt det är efter all städning är gjord och hemmet känns större på något sätt. Tänk vad skönt att känna att jag tog denna dag och gjorde något som jag senare kan ha nytta av. Svåra beslut denna dag och vet ni, jag har ingen aning om vilket beslut jag ska ta. Det enda jag vet är att jag ska göra något denna lediga dag som gynnar mig själv. Vad det blir, det har jag ingen aning om. Kanske det är det bästa för mig just nu. Att bara ta denna lediga dag och bara ta det som det kommer. Det vore nog skönt trots allt!

Gillar

Kommentarer