En helt ledig dag

Listan är lång och alla måsten hopar sig. Att ha en ledig dag hör inte till vanligheterna och det gäller att göra det bästa av den, eller?

Tänk alla dessa måste vi har i livet. De måsten som slukar oss och tar all vår energi. Vad händer om vi bara struntar i dem? Tar en hel dag ledigt och bara gör det vi vill. Skulle det vara så farligt?

En helt ledig dag
Det är påsklov och även om jag inte har något är barnen lediga. Den äldsta klarar sig själv och har annat för sig och detta påsklov är inte ens den yngsta hemma. Det betyder att jag kan göra lite det jag vill. Frågan är bara vad jag egentligen vill göra och vad borde jag egentligen göra?

Listan är lång över saker att ta tag i. Putsa, diska, tvätta, damma. Hela Askungesagan där varje dag är den samma. Nog har jag även annat på min lista som behöver göras, men det är märkligt att varje gång man får den gyllene dagen då man inte har några måsten då ska det städas. Kan ärligt erkänna att städning inte är det roligaste jag vet. Jo, när jag får vända upp och ner på allt och göra det grundligt och förändra saker, då är det roligt. Eftersom jag nu gjort min uppgift och lämnat in den och har nästa inlämning på tisdag så borde jag få unna mig lite ledigt från allt. Unna mig en helt ledig dag.

Ska jag städa eller inte?
Den stora och magiska frågan. Ska jag ställa till ett kaos här hemma? Vårstäda. Byta gardiner. Städa garderober. Rensa rabatter. Eller ska jag bara göra något roligt bara för att finna energi?
Jag skulle kunna fundera på detta en hel dag, men då skulle hela dagen gå åt till det. Det är inte ett sätt att njuta av en helt ledig dag. I stället tänker jag andas och varva ner. Kanske ta en bok jag längtat efter att läsa. Ta en promenad. Göra en utflykt eller bara vara i nuet.

Tänk att det ska vara så svårt att dras mellan nytta och nöje. Dag ut och dag in. När man egentligen bara vill vara spontan och dra i väg någonstans. Kanske är det precis vad jag borde göra. Unna mig en hel dag med att göra en utflykt till ett ställe jag inte varit på innan. Uppleva något nytt och fylla på med energi. Tänk ändå vad skönt det är efter all städning är gjord och hemmet känns större på något sätt. Tänk vad skönt att känna att jag tog denna dag och gjorde något som jag senare kan ha nytta av. Svåra beslut denna dag och vet ni, jag har ingen aning om vilket beslut jag ska ta. Det enda jag vet är att jag ska göra något denna lediga dag som gynnar mig själv. Vad det blir, det har jag ingen aning om. Kanske det är det bästa för mig just nu. Att bara ta denna lediga dag och bara ta det som det kommer. Det vore nog skönt trots allt!

Kram Mina


Gillar

Kommentarer

2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,

Det låter roligare att inte göra någonting =). Jag har ett sådant jobb att jag inte kan jobba hemma eftersom jag jobbar inom vården =)

nouw.com/2barnsmammaochfru
minasvarld
minasvarld,
Jag är dålig på att inte göra någonting 😊 Blir alldeles för rastlös och irriterad och vill att det ska hända nåt 😊
nouw.com/minasvarld
Popprinsessan
Popprinsessan,

jag hoppas att du tog dagen och gjorde något bara för dig själv! Och så är jag så klart nyfiken på vad du gjorde 😊

nouw.com/popprinsessan
minasvarld
minasvarld,
Det blev en bra dag. Träffade en vän och tog en promenad. Sedan målade jag en garderob och det blev ingen städning alls 😉
nouw.com/minasvarld
Madde ,

Så skönt med en ledig dag. Den ska du tillbringa på det sättet som är bäst för dig, Alla måsten finns kvar.

www.nouw.com/madelena
minasvarld
minasvarld,
De gör verkligen det och efter dagen är alla måste kvar 😉 Förutom den där garderoben jag skulle måla 😉
nouw.com/minasvarld

Hoppas du gjorde något kul något som gav dig energi. Man slits ofta mellan dom två valen .

Ha en fin kväll nu

www.nouw.com/yasminegill
minasvarld
minasvarld,
Det blev en mysig stund med fika och promenad hemma hos en vän <3
nouw.com/minasvarld
Elina,

Känner igen det där valet och kvalet! Hoppas du gjorde något du verkligen ville göra och som du fick energi utav 🙂

detkaosvikallarvardag.com
minasvarld
minasvarld,
Träffade en vän och det var välbehövligt <3
nouw.com/minasvarld

Känner igen mig. Har precis en ledig vecka då jag ska byta jobb. Listan är lång och idag tog jag tvättid direkt på morgonen. Men man känner sig som en bov för man inte städar och som en bov när man gör roliga,saker...samtidigt som jag känner mig tillfreds när jag gör saker för mig själv eller städar. Listans 21 punkter är bara 7 strukna. Fast jag får nog strukit en till, för jag tänker städa också. Sambon skulle utan tvekan bara gjort det han ville om han var ledig. Han hade inte känt samma press på städ och tvätt inte. Nä att unna sig att göra något roligt för sig själv ör inte fel, bara bra. Man ska bars bli bättre på det.

Kram Kajsa

www.bland-kastruller-och-vinglas.se
minasvarld
minasvarld,
Det är märkligt att de inte känner samma press. Orättvist så det räcker och blir över. Jag valde att strunta helt i städningen och nu finns den kvar till en annan dag 😉 Kram
nouw.com/minasvarld
Kamilla,

Jag har mina fredagar då jag ger mig lite extra. Jag gör också listor men har fått lära mig att jag måste dra ner på dem för de styr för mkt

kamillaskamera.com/
minasvarld
minasvarld,
Brukade också göra listor, men de gjorde mig stressad. Skönare att ta det lite som det kommer också utan att vara styrd för mycket <3
nouw.com/minasvarld
Mirre,

ja du här skulle också behövas göras om lite mer och mer och bytas om och ja vårstäda helt enkelt, inte helt kommit dit än, men eller ja kanske köket fick sig ju en rejäl uppryckning

sweetwordsbymirre.com
minasvarld
minasvarld,
Köket blev verkligen fint <3
nouw.com/minasvarld
Michelle
,

Ja iblabd får man skjuta upp saker o bara vara ledig kan jag tycka må städning r väl inte det roligaste men det är underbart när allting är klart o man känner sej som ny människa 😊

minasvarld
minasvarld,
Resultatet är alltid skönt. Det gäller bara att komma igång med det 😊
nouw.com/minasvarld

Ja det där med städning är inte alltid något man finner roligt. Sen är man ju rätt fast nu också trots lov. Pandemin har väl lite gjort att man börjar vänja sig vid saken också.

www.saramadeleine.se
minasvarld
minasvarld,

JA, tyvärr är det så. Det blev ingen städning 😉 Åkte till en kompis i stället 😊


nouw.com/minasvarld