En idé som krävde min uppmärksamhet

När man dras med en livlig fantasi och en hjärna som aldrig vilar kan det hända vad som helst. Saker kommer till mig och jag funderar en stund, sedan kan jag släppa dem. Detta är väldigt intressant och något jag genom åren lärt mig att ta tillvara på. Den här gången kom det en ny idé som krävde min uppmärksamhet.

Som om listan inte vore tillräckligt lång som den är. Den ena idén efter den andra skapas och måste ses över. För det är först när jag kan inse att idén inte är något att ha som jag bara kan släppa den, annars ligger den kvar och skapar scener och händelser som måste utforskas. Man skulle kunna kalla det för i huvudet på en författare och där är det alltid full rulle.

En idé som krävde min uppmärksamhet
Jag är i slutfasen av mycket och mitt i redigering och annat. Det hindrar däremot inte min hjärna från att spinna loss på saker som bara poppar upp. Idéerna kommer till mig och skvalpar runt där inne bland alla måste och övriga tankar. Noteringar görs och sedan finns ingenting annat att göra än att ge det sina fulla uppmärksamhet. Jag vet hur det var när jag fick idén till min första roman. Den fanns i mitt huvud i så många år innan jag fattade att jag nästan hade en hel roman i huvudet som behövde komma ut. När jag väl hade skrivit den kände jag mig fri och kunde gå vidare.

Visst låter det konstigt, men allt jag upplever i livet skapar nya berättelser som jag vill skriva och idéerna tar aldrig slut. Den här gången kläcktes en ny idé efter att vid flera tillfällen har diskuterat dejtande med en kompis. Hon berättade om de dejter hon gått på och på de människor hon mött genom appar och andra sajter. Genom kontakter och allt vad det nu kan vara. Jag själv har inte dejtat på många år och jag fascinerades av allt detta. Så mycket så att det skapades en hel bok med karaktärer i mitt huvud. Hjälp inte nu igen!

Ler när jag tänker på det
Numera när dessa idéer kommer till mig funderar jag en stund på dem. Skriver upp vad jag tänker och sedan får tankarna vila. Till denna berättelse kom till och med en karaktär som ville berätta något för mig och det kan låta hur galet som helst, men det är så det är när fantasin flyger i väg. Jag välkomnade henne och jag log. Hon var rolig, tog dejtandet med en klackspark och bjöd mig på många lustiga karaktärer att ta med i hennes djungel för att hitta en partner. Jag ler när jag tänker på dessa idéer och om denna roman någonsin blir skriven det vet jag inte ännu.

Hur som helst sa min vän att hon mer än gärna ställde upp och var bollplank. Inte för att jag ska berätta hennes historia utan för att knycka lite drag från de dejter hon varit på. Inser att jag låter hur flummig som helst med alla dessa tankar och den livliga fantasi jag har, men det är så roligt att spåna nya idéer och när de väl kommer till mig måste jag ge dem lite uppmärksamhet. Vad kan det då tänkas att bli för berättelse?
Jag hamnar lätt i det inre livet hos mina karaktärer. Hur de upplever det som händer och det djupa i livet. Hur jag har tänkt mig denna berättelse har jag ingen aning om än. Först får jag fundera några gånger innan jag har det klart för mig. Så spännande känner jag när dessa idéer kommer och det är med ett leende jag tar mig an dem. Kanske jag precis kom på den bästa idén till en bok hittills, vem vet?


Kram Mina


Gillar

Kommentarer

Madde,

Klart man inspireras av verkliga saker och historier. Det vore konstigt annars tänker jag. Ser verkligen fram emot boksläpp, och kommer helt klart köpa den då.

www.nouw.com/madelena
minasvarld
minasvarld,
Jobbar hårt på att försöka ta mig dit 😉
nouw.com/minasvarld
Elina,

Jag är precis likadan som dig. Idéer poppar upp hela tiden och spinner vidare på upplevelser och andras historier. Skriver ner tankar och idéer och tillslut växer något fram

detkaosvikallarvardag.com
minasvarld
minasvarld,
Det är så spännande när nya idéer kläcks <3
nouw.com/minasvarld
sofiefriden
sofiefriden,

Vad roligt, klart du ska ta till vara på dina idéer och vad roligt det hade varit om det blir en bok 😁

nouw.com/sofiefriden
minasvarld
minasvarld,
Det ska bli kul att se om det går att få till något vettigt av idéerna <3
nouw.com/minasvarld
corkystyle
corkystyle,

Att det verkliga livet kan ge en inspiration till något man vill skriva känns normalt. Att idéer kan poppa upp i skallen vad vi än sysslar med har vi nog varit med om allihopa. Det är roligt och se om det blir en bok tillslut.

nouw.com/corkystyle
minasvarld
minasvarld,
Ska verkligen bli spännande att se 😊
nouw.com/minasvarld
Amanda,

Älskar dina inlägg! Och jag känner igen mig vet inte hur många historier jag har i mitt huvud dock är jag ju inte lika modig som du, som skriver ner dem och sen kanske blir berättelser. Men jag har helt klart en livlig fantasi jag med 😊

amandizan.wordpress.com
minasvarld
minasvarld,
Underbart att höra <3
nouw.com/minasvarld
Beccxans
Beccxans,

Det där låter som en bok jag absolut skulle tänka mig att läsa.

Som liten läste jag hur mycket som helst och drömde ofta om att skriva egna böcker. Men med åldern försvann den inspirationen och fantasin helt och idag skulle jag nog inte lyckas få ihop många sidor.

nouw.com/beccxans
minasvarld
minasvarld,
Kul! Ska bli kul att se om jag kan få ihop något med denna idé.
nouw.com/minasvarld
michelle
,

intressant att du skapade karaktärer från hennes dejtande i appar utofrån vad det jon berättade. kan va dvårt o släppa ideer ibland när man vill få det klar i verkligheten.

minasvarld
minasvarld,
Ja, jag skulle vilja sätta mig direkt och planera och strukturera upp en plan för berättelsen 😊
nouw.com/minasvarld
fighterwomen85
fighterwomen85,

I detta inlägg så kände jag att bara ville läsa mer. Därför att jag ville veta hur inlägget sluta 😊. Låter som en bra bok 👍. Vad heter den andra som du har skrivit??

nouw.com/fighterwomen85
minasvarld
minasvarld,
Jag har skrivit tre romaner, men inte givit ut någon ännu.
nouw.com/minasvarld
Monika25
Monika25,

Intressant inlägg

Och fin bild

https://nouw.com/monika25/helgen-igen-37841734

nouw.com/monika25
minasvarld
minasvarld,