En idé som krävde min uppmärksamhet

När man dras med en livlig fantasi och en hjärna som aldrig vilar kan det hända vad som helst. Saker kommer till mig och jag funderar en stund, sedan kan jag släppa dem. Detta är väldigt intressant och något jag genom åren lärt mig att ta tillvara på. Den här gången kom det en ny idé som krävde min uppmärksamhet.

Som om listan inte vore tillräckligt lång som den är. Den ena idén efter den andra skapas och måste ses över. För det är först när jag kan inse att idén inte är något att ha som jag bara kan släppa den, annars ligger den kvar och skapar scener och händelser som måste utforskas. Man skulle kunna kalla det för i huvudet på en författare och där är det alltid full rulle.

En idé som krävde min uppmärksamhet
Jag är i slutfasen av mycket och mitt i redigering och annat. Det hindrar däremot inte min hjärna från att spinna loss på saker som bara poppar upp. Idéerna kommer till mig och skvalpar runt där inne bland alla måste och övriga tankar. Noteringar görs och sedan finns ingenting annat att göra än att ge det sina fulla uppmärksamhet. Jag vet hur det var när jag fick idén till min första roman. Den fanns i mitt huvud i så många år innan jag fattade att jag nästan hade en hel roman i huvudet som behövde komma ut. När jag väl hade skrivit den kände jag mig fri och kunde gå vidare.

Visst låter det konstigt, men allt jag upplever i livet skapar nya berättelser som jag vill skriva och idéerna tar aldrig slut. Den här gången kläcktes en ny idé efter att vid flera tillfällen har diskuterat dejtande med en kompis. Hon berättade om de dejter hon gått på och på de människor hon mött genom appar och andra sajter. Genom kontakter och allt vad det nu kan vara. Jag själv har inte dejtat på många år och jag fascinerades av allt detta. Så mycket så att det skapades en hel bok med karaktärer i mitt huvud. Hjälp inte nu igen!

Ler när jag tänker på det
Numera när dessa idéer kommer till mig funderar jag en stund på dem. Skriver upp vad jag tänker och sedan får tankarna vila. Till denna berättelse kom till och med en karaktär som ville berätta något för mig och det kan låta hur galet som helst, men det är så det är när fantasin flyger i väg. Jag välkomnade henne och jag log. Hon var rolig, tog dejtandet med en klackspark och bjöd mig på många lustiga karaktärer att ta med i hennes djungel för att hitta en partner. Jag ler när jag tänker på dessa idéer och om denna roman någonsin blir skriven det vet jag inte ännu.

Hur som helst sa min vän att hon mer än gärna ställde upp och var bollplank. Inte för att jag ska berätta hennes historia utan för att knycka lite drag från de dejter hon varit på. Inser att jag låter hur flummig som helst med alla dessa tankar och den livliga fantasi jag har, men det är så roligt att spåna nya idéer och när de väl kommer till mig måste jag ge dem lite uppmärksamhet. Vad kan det då tänkas att bli för berättelse?
Jag hamnar lätt i det inre livet hos mina karaktärer. Hur de upplever det som händer och det djupa i livet. Hur jag har tänkt mig denna berättelse har jag ingen aning om än. Först får jag fundera några gånger innan jag har det klart för mig. Så spännande känner jag när dessa idéer kommer och det är med ett leende jag tar mig an dem. Kanske jag precis kom på den bästa idén till en bok hittills, vem vet?


Kram Mina


Gillar

Kommentarer