En lång fredag

Kan inte påstå att just denna fredag skulle vara längre än andra fredagar, men långa dagar är alltid trevligt. Tiden går alltid för fort annars och när man kan göra mycket på en och samma dag så är det bra.

Solen är tillbaka och vem blir inte glad av det. Vi beger oss på en resa genom Sverige och byter miljö för en stund. Det var längesedan jag var i min barndoms trakter och nu blir det påskfirande där.

En lång fredag
Ser fram emot fyra dagars ledighet. Behöver det verkligen och det ska bli skönt att få spendera den med nära och kära. I dag drar vi till Värmland för att fira både trettonåringar och påsk.
Efter denna intensiva vecka kan jag behöva komma bort ett tag. Det har varit mycket med allt känns det som och även om jag kommit långt så har det tagit på krafterna.

Spurtade rejält med redigeringen och nu har jag bara de tre sista kapitlen kvar. Kanske de bästa i hela romanen och där vill jag lägga extra tid på att få till dem ännu bättre. Därför får det vänta tills jag vilat och samlat nya krafter. Annars var det en vecka med mycket måsten och en hel del nattliga turer med bilen, men det är något speciellt med att vara uppe på natten och köra bil. Det är så stilla och som den nattuggla jag är uppskattar jag det. Speciellt när jag får göra det tillsammans med någon och man kan ha de bästa samtalen. För det är så att de bästa samtalen man har, de har man i bilen.

Fler samtal i bilen
I dag väntar en 30 mil lång bil resa och kanske blir det ännu mer roliga samtal i bilen. Länge sedan nu vi var på en road trip och jag kan säga att jag saknat det. Numera får man hjälpa att köra också och det är riktigt kul. Förena nytta med nöje. Stanna och äta något och sedan fortsätta.

Denna långa fredag blir till en början i bilen och sedan blir det kals för min brors dotter som fyller tretton år. Märkligt det där att barnen blir så gamla, men jag själv har stannat på min mentala ålder. Ganska skönt faktiskt för jag har fått en möjlighet att starta om känns det som. En möjlighet att få ta nya kliv i en ny tillvaro. Ska bara komma upp för backen och se allt som finns framför mig först. Känner att jag får vara med om så otroligt mycket med mina barn just nu och de lär mig att leva lite till. Underbart måste jag säga och jag är så tacksam över att få spendera påsken med dem.

Vad gör ni denna påsk?

Glas Påsk!

Kram Mina


Gillar